5 razlogov zakaj nikoli ne izpustite treninga nog! In ja – atletske noge so seksi!

5 razlogov zakaj nikoli ne izpustite treninga nog! In ja – atletske noge so seksi! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 1. 2020

Ne marate počepov, izpadnih korakov, poskokov, kolebnice in drugih težaških vaj s katerimi trenirate vaše spodnje okončine? Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je vse to nujno potrebno!

Izognili se boste poškodbam

Z dobro pripravljenima nogama se boste lažje izognili poškodbam in to ne samo nog, ampak se boste lažje izognili tudi poškodbam hrbta.

Boljši boste pri drugih športih

Z močnimi in natreniranimi nogami boste tudi bolje igrali tenis, nogomet, košarko, … kakor boste tudi dosegali boljše rezultate pri teku (tudi na dolge proge), pri kolesarjenju ali pri hoji v hribe. Dobre atletske noge so osnova pri večini športov.

Profimedia

Izboljšali boste ravnotežje in koordinacijo

Močne, hitre in spretne noge so osnova vašega dobrega ravnotežja in koordinacije med hojo in tekom.

Zacveteli boste

Z dobro natreniranimi nogami boste lažje izklesali tudi vaš trup in zgornje okončine. Najlepše mišičasto telo je tisto, ki je skladno, zato ne zanemarjajte nobene mišične skupine kjerkoli na vašem telesu. 

Profimedia

Lažje boste shujšali

Če boste zanemarjali vadbo spodnjih okončin, boste težje shujšali kot sicer, saj pri počepih porabimo več energije kot pri sklecah ali vajah za trebušne mišice.

Atletske noge so seksi

Skladno mišičaste atletske noge so videti seksi tako pri ženskah kot pri moških, saj se strinjate kajne?

 Za vaje kliknite na: 5 variacij počepa (pri katerih vas bolijo tudi roke) ali 5 vaj za moč, ki bi se jih morali naučiti vsi začetniki