Jo prepoznate? Tako je zvezdnici uspelo shujšati več kot 30 kilogramov! (trening in prehranski načrt - za motivacijo)

Jo prepoznate? Tako je zvezdnici uspelo shujšati več kot 30 kilogramov! (trening in prehranski načrt - za motivacijo) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2020

54-letna zvezdnica izgleda naravnost fantastično. Čudovita pevka, znana tudi po svojih provokativnih nastopih, pa je bila (in sploh ne tako zelo dolgo nazaj) javno kritizirana – zaradi svoje teže namreč.

Janet Jackson je začela na teži pridobivati v času nosečnosti in bila zaradi tega tarča številnih medijev.

Po rojstvu sinčka, januarja 2017, se je odločila za korenito spremembo.

Profimedia
Izgubiti odvečne kilograme in – predvsem – priti nazaj v formo.
Zvezdnica je na koncu izgubila več kot 30 kilogramov!

S pomočjo osebne trenerke Paulette Sybliss in z vztrajnostjo se je nova mamica spravila v najboljšo formo v svojem življenju.

Kako je Janet Jackson trenirala

S trenerko sta začeli šest tednov po porodu in trenirali tudi do šestkrat na teden, a vsaj štirikrat na teden od 45 minut do ene ure. Nikoli več kot uro.

»In zelo intenzivno,« je reviji E! News zaupala trenerka.

Njen prvotni cilj je bil preprosto izgubiti odvečne kilograme, toda Paulette je imel dodaten načrt.

Po izgubi kilogramov, je želela, da bi Janet pridobila tudi nekaj mišične mase, da bo tako imela dovolj moči in energije za spoprijemanje z vedno natrpanim in zahtevnim urnikom.
Profimedia

Kakšen trening je pripeljal do takšnih rezultatov

Vse se je vrtelo okoli uteži, pravzaprav nista nikoli vključevali kardio treninga, kot je denimo tek na tekalni stezi.

Treningi so bili na začetku intenzivni in so vključevali tri do štiri vaje z utežmi, ki jih je izvajala eno za drugo, brez odmora.

»Kaj se zgodi – na koncu je videti, kot da je naredila uro kardia, a ko treniraš z utežmi na ta način, prav tako močno dvigneš srčni utrip. Hkrati dvigneš raven izgorevanja maščob že med samo vadbo, pa tudi po vadbi in to je bilo ključno,« je povedala Paulette Sybliss, trenerka.

Profimedia

Prehrana Janet Jackson

Prehrana je prav tako pomembna kot vadba. Zavzema kar 80 % dobrega shujševalnega načrta. Brez izjeme!

Trenerka verjame, da če v 90-95 odstotkih ješ pametno, lahko ješ vse, zmerno seveda.

No, če se zgodi, da kdaj malo pregrešite, pa tudi ni konec sveta, meni.

Kar je veljalo tudi za Janet. »Če si zaželiš čokoladne torte, si privošči čokoladno torto,« je povedala Paulette. »Ne ješ je vsak dan in ne zrediš se čez noč.«

No, Janet je cilj uspelo doseči že do novembra istega leta.

Janet je sicer menila, da bi morala izgubiti več kilogramov, a trenerka je vedela, da temu ni tako. »Izgleda neverjetno, je fit, a je tudi zdrava,« je povedala.

Profimedia

Turneja 2020

Janet Jackson je še vedno aktivna, februarja letos je napovedala svetovno turnejo Black Diamond, ki pa je bila zaradi trenutne situacije žal odpovedana oz. prestavljena.

Na njej naj bi predstavila pesmi s svojega novega albuma, vključila pa naj bi tudi pesmi z 12 večkrat platinastih albumov ter posebno uprizoritev albuma Rhythm Nation 1814, ki praznuje že 30 obletnico.

Janet Jackson o svojem sinčku in o turneji v oddaji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon – zakaj je sploh izbrala ime Black Diamond

Preberite še:

Ali pa si poglejte: