Napake med vadbo, ki vam lahko skrajšajo življenje

Napake med vadbo, ki vam lahko skrajšajo življenje (foto: Profimedia) Profimedia
22. 6. 2022

Ste vedeli, da med vadbo lahko storite določene napake, ki pripomorejo k krajši življenjski dobi? Preverite, na kaj morate biti pozorni.

Dvigovanje pretežkih uteži

Nič ni narobe, če si občasno privoščite tudi nekoliko bolj intenziven trening, a pomembno je, da pri tem ne pretiravate. Pretežka vadba je obremenjujoča za vaš živčni sistem in sklepe, lahko pa privede tudi do številnih poškodb.

Zdravje sklepov in stanje brez poškodb sta še posebej pomembna v starejših letih. Če ste kot starejši zdravi in se lahko nemoteno premikate, imate tudi več možnosti za bolj zdravo, kvalitetno in dolgo življenje.

Izpuščanje ogrevanja

Pomemben del vadbe je tudi ogrevanje. Pomaga izboljšati gibljivost ter pripravi telo na vadbo. Ustrezno ogrevanje je eden izmed najpomembnejših ukrepov za preprečevanje poškodb in težav.

S tem, ko se ne ogrejete, povečate svojo možnost za poškodbe, dolgoročno pa lahko pride do težav pri gibanju in posledično k manj gibanja. V starejših letih pa je, kot že omenjeno, to bistvenega pomena za zdravo in dolgo življenje.

Pretirana uporaba dodatkov

Nekateri prehranski dodatki imajo številne stranske učinke, ki so dolgoročno lahko precej nevarni in pripomorejo k krajši življenjski dobi. Sploh v primeru nepremišljene uporabe lahko delate sebi veliko škode.

Pomembno je, da se uporabe prehranskih dodatkov lotite premišljeno in počasi. Pred uporabo pa se vedno posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo dal najboljši nasvet glede na vaše individualne potrebe.

Prirejeno po: eatthis.com