5 pomembnih korakov, ki jih morate upoštevati, če želite ohraniti motivacijo

29. 4. 2019

Prvi pomladni dnevi ponavadi prisilijo tudi tiste, ki se različnim aktivnostim upirajo z vsemi štirimi, da klonijo in se podajo v športno opremo. Prvi korak je narejen, a ta mora v celoti spremeniti naše življenje ter postati vsakdanja rutina. Kako ohraniti motivacijo, ko je čas za takšne spremembe? Upoštevajte 5 pomembnih korakov!

Slika 1/6

KO JE TREBA V CELOTI SPREMENITI ŽIVLJENJE IN MORATA GIBANJE IN ZDRAVA PREHRANA POSTATI VSAKDANJA RUTINA ...

To pa je že drugo, še težje poglavje, saj kmalu ugotovimo, da to terja stalen napor, morebitno odrekanje dosedanjim lagodnim 'užitkom' ter nenehno samoiniciativo in priganjanje samega sebe.

Največkrat po začetnem navdušenju spoznamo svojo nevztrajnost. Prisotnost slednje je popolnoma normalna, saj smo ljudje nagnjeni k temu, da si življenje poskušamo narediti kar se da preprosto, s čim manj napora.

Naš način življenja je povezan z upadom gibalno-športne aktivnosti in posledično tudi kognitivnih sposobnosti. To ni nič nenavadnega, saj večino časa sedimo za računalnikom, uporabljamo motorizirana prevozna sredstva, gledamo televizijo ipd.

Prej ko bomo to ozavestili, lažje se bomo odločili v celoti spremeniti vsakdanjik ter bomo sposobni vanj vključiti redno vadbo oziroma aktivnost.

DA NAM BO TO ČIM LAŽJE IN BOMO PRI TEM DOŽIVELI ČIM MANJŠI STRES IN NAPOR TER IMELI VELIKO MOTIVACIJE, V NADALJEVANJU NEKAJ NAPOTKOV OZ. 5 POMEMBNIH KORAKOV, KI NAM PRI TEM LAHKO POMAGAJO.

PREVERIMO PRVI KORAK ...

Profimedia

Miha Šumak, FormaNatura