Najboljša stvar, ki jo lahko naredite, ko hujšate (in nima nič opraviti s prehrano in telovadbo)

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite, ko hujšate (in nima nič opraviti s prehrano in telovadbo) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2022

Marsikateri varovanec, ki je prišel k meni z željo, da shujša, si spremeni telo in zaživi bolj zdravo, me je čudno pogledal, ko sem mu prepovedal uporabljati tehtnico. Zakaj?

Pri hujšanju in spremembi telesne sestave tehtnica ni najboljši pokazatelj uspeha in marsikoga lahko zavede.

Tehtnica vam lahko pokaže le koliko kilogramov imate na določen dan in ta moment. Ste vedeli, da vaši kilogrami čez dan zelo variirajo, recimo zjutraj boste zagotovo tehtali manj, kot zvečer?

Tako vam tehtnica ne more pokazati vašega realnega stanja – telesne sestave. Saj tako ali tako hujšate in trenirate zato, da boste izgledali kar se da dobro in ne za številke na tehtnici, kajne?

Večina ljudi, ki hujšajo, se ne zaveda, da bi morali biti pozorni na izgubo maščobe v telesu in ne na izgubo kilogramov.

Izguba kilogramov je le kombinacija izgube mišične mase, vode in nekaj maščobe, pa recimo še malenkost ostalih človeških odpadkov.

Tehtnica vam ne bo pokazala, kako se spreminja vaša telesna sestava.

Naj vam razložim na čisto preprost način ...

Če ste izgubili 2 kg maščobe in pridobili 2 kg mišic, se številka na tehtnici ne bo kaj prida spremenila. Če tega ne veste, boste nad kilogrami, ki jih bo kazala tehtnica razočarani in si boste verjetno mislili, da ni napredka.

Največji pokazatelj vašega napredka in uspeha je ogledalo in vaše obleke. Četudi bo številka na tehtnici ostala enaka, ljudje pa bodo opazili, da ste shujšali in tudi hlače ali krilo vam bo nekam preširoko v pasu, potem ste na pravi poti.

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite, ko hujšate in bi radi imeli lepo postavo, je, da poleg nezdrave hrane iz kuhinje, odstranite tudi tehtnico. Verjemite mi, pri hujšanju ta, ni vaša najboljša prijateljica.

Vanja Cipot, osebni trener

Največkrat me ljudje obiščejo zaradi želje po izgubi kilogramov in preoblikovanju telesa. Česar vam ni uspelo narediti samemu v večletnem trudu, skupaj brez odrekanja in z disciplino uresničimo v samo nekaj mesecih! Redna vadba, pravilna prehrana in čas. Moj cilj je strankino zadovoljstvo!

www.v-team.si

Preberite še: 5 najpogostejših napak, ki ji počnete, ko želite izgubiti maščobo in okrepiti telo 

Ali pa preverite:
Profimedia