Zakaj bi bilo dobro, da nosečnice telovadijo?

30. 10. 2019

O telovadbi med nosečnostjo se najprej posvetujte z zdravnikom, ki vas bo opozoril na morebitna tveganja in na pazljivost pri izvajanju določenih gibov. Priporočljivo je tudi, da se nosečniške vadbe lotite s trenerjem oziroma pred skupinsko vadbo omenite inštruktorju, v kakšnem stanju ste. 

Slika 1/3

Zdrave nosečnice bomo s temi razlogi prepričali, da se tudi v tem obdobju odločijo za vadbo, ki bo pomagala tako pri porodu kot pri okrevanju.

BOLJŠE POČUTJE TAKOJ PO PORODU

Če že imate otroke in to ni vaš prvi porod, se zavedate, da počutje takoj po porodu ni ravno fantastično, saj se telo sooči z velikim naporom, po katerem še kar nekaj časa okreva. Če ste noseči prvič, pa so vas na to zagotovo opozorili.

Vendar bo vaše počutje veliko boljše, če bo telo vsaj približno pripravljeno na rojevanje in boste v dobri fizični kondiciji. Naslednjih nekaj dni se ne boste počutili kot “cunja” in povsem brez moči, in če ne boste imeli kakšnih zapletov, boste v dobri formi že zelo kmalu. S tem ne mislimo na telovadnico in redne treninge, ampak na neomejeno gibanje in lažje prenašanje dojenčka ter opravljanje vsakodnevnih aktivnosti.

profimedia

Preverite še Kako boste najbolje izkoristili jutro glede na astrološko znamenje? ali pa 5 načinov za pridobivanje volje do gibanja

Prispevek pripravila: A. H. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri