Osebna trenerka brutalno iskreno o svoji izkušnji s hujšanjem: "Izgubila sem menstruacijo, bila sem anksiozna, slabo sem spala, nizek libido, nisem se mogla koncentrirati"

Osebna trenerka brutalno iskreno o svoji izkušnji s hujšanjem: "Izgubila sem menstruacijo, bila sem anksiozna, slabo sem spala, nizek libido, nisem se mogla koncentrirati" (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2022

Znana osebna trenerka je spregovorila o grozljivih posledicah hujšanja in doseganja 'sanjske postave'.

Nuša Gnezda je ena najbolj znanih osebnih trenerk pri nas, ki že vrsto let odkrito govori o svoji izkušnji s hujšanjem in vseh napakah, ki jih je počela na začetku svoje fitnes poti.

V enem od svojih zadnjih zapisov na Instagram profilu je ponovno brutalno iskreno spregovorila o tem, kaj vse je počela za "sanjsko telo". Naporni treningi, premalo zaužite hrane, pretiravanje, ignoriranje utrujenosti... Vse to samo za privlačen videz, kljub temu, da jo je ta stal lastnega zdravja.

"Leta nazaj sem skakala zvečer, ker nisem dosegla korakov na moji zelo pametni uri," se prične njen zapis. Kljub temu, da je bila cel dan aktivna, saj je delala kot osebna trenerka, je po napornih dneh še sama opravila lastno vadbo.

"Ignorirala sem utrujenost. Tisti teden nisem dosegla kvote treningov in videla sem samo to. Telo mi je sporočalo naj grem spat, “pametna ura” naj grem treninrat," pripoveduje.

Nuša je s svojim življenjskim slogom takrat res morda dosegala 'sanjsko postavo', v resnici pa je to imelo grozljive posledice na njenem zdravju.

"Takrat sem izgubila menstruacijo, bila sem anksiozna, slabo sem spala, nizek libido, nisem se mogla koncentrirati. Nobena viroza ni šla mimo mene, ampak to me ni ustavilo, trenirala sem vseeno. Opazovanje telesa v ogledalu, poznala sem vsak košček telesa, kje je kaj preveč, kje premalo. Nisem se fokusirala na mišice ampak na to, da izgledam čim bolj suha, ker takrat je bilo moderno drugačno telo kot danes," se spominja.

Največja težava pa je v tem, da se niti sama ni zavedala, kako resno ogroža svoje zdravje. "Nisem vedela, da je krivo to, kar počnem. Ker saj živim zdravo, madona. Športam in jem zdravo, ne pijem alkohola in vsi so ponosni name. Kaj delam narobe?"

Čez čas je Nuša le prišla do spoznanja, da njen življenjski slog v resnici ni zdrav, temveč da si z njim v resnici škodi.

Danes je osredotočena na resnično zdravo življenje. Zagovarja, da posamezniki prisluhnejo svojemu telesu, ne pretiravajo z vadbo in si pripravljajo prehrano, s katero si zagotovijo vsa hranila za normalno delovanje.

"Absolutno sem zagovornica aktivnega življenja in zdravega življenja, ki je veliko več, kot to kar vam pove pametna ura ali aplikacija," je še zaključila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by •FITMAMI• (@nusa_gnezda)