3 vaje za zgornji del telesa

3 vaje za zgornji del telesa (foto: Profimedia) Profimedia
5. 4. 2018

Predstavljamo vam tri preproste vaje, s katerimi boste okrepili zgornji del telesa in hkrati poskrbeli za lepo telesno držo.

Izteg komolca (nazaj)

Stopala postavite v širino bokov in zgornji del telesa nagnite naprej. Hrbet je vzravnan. Roka je ob telesu in tvori pravi kot v komolcu. Počasi iztegnite roko nazaj in vrnite v začetni položaj. Nato ponovite še z drugo.

Naredite 2 seriji po 20 ponovitev.

Skleca s pritegom

Postavite se na vse štiri, dlani naj bodo nekoliko širše od ramen, stopala skupaj. Telo tvori ravno linijo od glave do pet. Spustite se tako nizko, da se s prsim skoraj dotaknete tal oziroma do položaja, ko sta nadlaket in podlaket pod kotom 90 stopinj. Zadržite, nato se dvignite v začetni položaj.

Ob vsakem dvigu izmenično utež pritegnite k prsim. Če je skleca pretežka, naredite žensko skleco.

Naredite 2 seriji po 10 ponovitev.

Dvigovanje uteži v stran

Stopala so v širini bokov, roke z utežmi (težo ročk prilagodite sebi) spuščene ob telesu. Roke počasi dvignite v stran, dokler niso vodoravno na podlago. Nato jih vrnite v začetni položaj. Pri dvigovanju rok napnite trebušne mišice in pazite, da je telo ves čas vzravnano. Ne nagibajte glave naprej. Vaje tudi ne izvajajte s suvanjem in telesom. Vse je v rokah. Če rok ne morete dvigniti brez pomoči telesa, pomeni, da so uteži pretežke.

Naredite 3 serije po 15 ponovitev.

Preizkusite tudi: 5 jogijskih vaj za hrbtenico