4 najboljše vaje za oblikovanje rok za ženske

4 najboljše vaje za oblikovanje rok za ženske (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2022

Si tudi vi želite izoblikovati svoje roke? Preverite, katere vaje morate vključiti v svojo vadbo!

Za oblikovanje rok poznamo že veliko vaj. Nekatere so bolj, spet druge pa manj učinkovite. 4 vaje veljajo za precej učinkovite, zato jih vključite v vadbo, v kolikor si želite poskrbeti za obliko svojih rok.

Klasični dvig z bicepsom

Vaja, ki jo pozna vsak ljubitelj športa. Roko iztegnite ob telo, pri čemer so dlani obrnjene naprej. Primite utež, plastenko vode ali drug predmet, ter iztegnjeno roko pokrčite. Pri tej vaji je najbolj aktiven biceps, prav tako pa s tem trenirate tudi druge mišice rok.

Poglejte, kako pravilno izvajati vajo:

Dvig za glavo

Tricepsi se nahajajo na zadnjem delu rok in pri običajnih vadbah na to mišico pogosto pozabimo. Kako jo vključiti v svoj trening? Vzemite utež ali plastenko ter svoji roki dvignite nad glavo. Nato roki pokrčite tako, da gredo podlahti za vašo glavo. Roki iztegujte nad glavo.

Pravilna izvedba vaje je opisana tukaj:

Izteg tricepsa

Še ena vaja, ki je super za tricepse, pa tudi za ostale mišice rok. Vajo izvajate podobno, kakor bi izvedli brco z nogo nazaj, le da to počnete s svojo roko. 

Preverite, kako pravilno izvajati vajo:

Izmenična deska

Deska oziroma "plank" je znana po tem, da z njo okrepimo mišice trupa. Ob priredbi pa zraven super poskrbite tudi za mišice rok. Začnite z vajo deska na dlaneh, nato pa z eno po eno roko pridite na podlahti. Nato se ponovno povzpnite na dlani in to ponavljajte.

Pravilna izvedba vaje je opisana tukaj: