Si želite izboljšati svojo vadbo? Preizkusite metodo 12-3-30!

Si želite izboljšati svojo vadbo? Preizkusite metodo 12-3-30! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2022

Na spletu najdemo številne trike, za bolj zabavno in učinkovito vadbo. Pred kratkim se je pojavil nov trend, ki je navdušil vse ljubitelje aktivnega življenja.

Gre se za vadbo, ki se odvija na tekalni stezi. Je odlična kardio vadba, ki je primerna tako za ogrevanje, kakor tudi za samostojno vadbo.

Vadba poteka tako:
  • Naklon tekalne steze nastavite na 12
  • Hitrost nastavite na 3 mph (približno 4,8 km/h)
  • Vadba naj traja 30 minut

Kaj je pri tej vadbi tako posebnega?

Na TikTok-u je vadba postala pravi hit. Oznake, kot so #12330, #12330challenge in #12330workout se dnevno pojavljajo na novih objavah športnih navdušencev. Mladi preizkušajo izziv sami ali v družbi, svojo izkušnjo pa delijo na socialnih omrežjih.

Velika prednost vadbe je, da boste zaradi številke v imenu vedno točno vedeli, kako si naastaviti tekalno stezo. Obenem pa vadba nima nobenih zahtevnih pospeškov in je primerna tudi za začetnike. 

Osebni trenerji so mnenja, da je takšna vadba izvrstna tako kot za ogrevanje, kakor tudi za celostno vadbo. Menijo, da redna vadba po metodi 12-3-30 lahko v kombinaciji z ustreznim življenjskim slogom pripelje do izgube odvečnih kilogramov, večje moči ter boljšega zdravja.

Ravno priljubljenost vadbe je tista, ki jo naredi posebno. Zaradi številnih objav se je ustvarila prava skupnost ljubiteljev športa, ki se med seboj spodbujajo, podpirajo in si pomagajo. Ali je sploh še kaj lepšega, kakor aktivnost ob podpori drugih?