Takšno vadbo za učvrstitev telesa izvaja Hailey Bieber

Takšno vadbo za učvrstitev telesa izvaja Hailey Bieber (foto: profimedia) profimedia
8. 1. 2023

Potrebujete malo motivacije za vadbo? Poglejte, kako telovadi Hailey Bieber in morda vključite v svojo rutino katero od vaj. 

OPOZORILO: Vedno telovadite v skladu s svojimi sposobnostmi. Preden nadgradite ali spremenite vadbo, se posvetujte z osebnim trenerjem.

Na Instagramu je fitnes, ki ga obiskuje tudi Hailey Bieber, objavil nekaj posnetkov njenih vadb. Iz različnih oblačil lahko sklepamo, da je kar redna obiskovalka fitnesa, po postavi pa brez težav rečemo, da si zagotovo ni zadala tiste zaobljube o izgubi telesne teže. 

Se sprašujete, kako ohranja zavidanja vredno postavo? 

Zagotovo zanjo skrbi tudi s prehrano, saj je že delila svoje recepte z javnostjo, večkrat pa se odpravi v telovadnico. Med karanteno je delila svojo vadbo za doma in s tem marsikomu dala motivacijo za gibanje. Že izvajate katero od njenih vaj iz objave na Instagramu za čvrst spodnji del telesa? Vsekakor svetujemo, da vas pri izvajanju vaj nadzoruje osebni trener, ki bo popravil morebitne napake in preprečil poškodbe. 

Hailey pravi, da obožuje gibanje, saj je bila plesalka in zato rada izvaja pilates, s katerim okrepi mišice. Kot kardio vadbo si je izbrala boks, pri čemer si rada zapomni nove kombinacije in se uči, kako premikati telo. Boks ji je dobro del tudi za mentalno zdravje. 

Poglejmo, katere vaje se skrivajo v objavi: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DOGPOUND (@dogpound)

Potiskanje uteži

Morda se vam zdi vaja zastrašujoča in ste jo videli le v filmih, ko so jo izvajali športniki, vendar je odlična za noge in zadnjico, lahko pa jo izvaja vsak - s primerno težo, seveda. 

Dvigi z rokami

Ta vaja se sicer ne osredotoča na spodnji del telesa, je pa koristna za ramena, hrbet in roke. Bodite pozorni, da ne izpuščate vaj za zgornji del telesa, ki je običajno šibkejši in ga morate bolj utrditi kot spodnji del. 

Tu je Hailey izbrala lažjo različico vaje. 

Obteženi sumo počepi

Navadne počepe lahko naredite, ko čakate skodelico kave ali med gledanjem televizije. Če stopite malce širše in v roke vzamete utež, boste kot Hailey naredili sumo počep. V splošnem obtežitve ne potrebujete, če jo boste imeli, pa jo prilagodite svojim zmožnostim. 

Plank

Za to vrsto planka boste potrebovali T-rex, ki ga najdete v vsaki telovadnici. Noge vpnete v vrvi, z rokami se odrinete od tal in oblikujete obratno črko V. Potem se zravnate in ponovite. 

Takšen plank lahko naredite tudi na tleh brez T-rexa na podlahteh. 

Obtežen počep

Pri tem počepu dvigujete del uteži, v splošnem pa je njen počep enak kot sumo verzija (noge širše od bokov). Bodite previdni, da si ne poškodujete hrbta. Svetujemo izvajanje pod nadzorom trenerja. 

Kolesar

Hailey kolesarja naredi tako, da nasprotno koleno približa nasprotnemu komolcu in po podlagi drsi. Vi lahko vajo izvajate tako, da se odrinete od blazine in koleno pripeljete na prsi, jo postavite nazaj in ponovite z drugo nogo. Videti bo, kot da tečete v vodoravnem položaju. Pazite, da bo hrbet raven in ga ne upogibate navzgor.