Ubijalski način kurjenja kalorij na dopustu

Ubijalski način kurjenja kalorij na dopustu (foto: Nuša Gnezda) Nuša Gnezda
2. 6. 2015

Trenerka Nuša Gnezda vam je pripravila hiter in učinkovit trening za kurjenje vseh odvečnih kalorij, ki si jih boste privoščili na dopustu. 

Ste za trening namesto lenarjenja? 

Poletje je skoraj uradno tu. Končno lahko večino časa preživimo zunaj na prostem in praznujemo svoj najljubši letni čas. Večini ljudi, ki se jim niti najmanj ne ljubi početi nič drugega kot ležati pod borovcem in brati knjigo, je to super letni čas, da izkoristijo lenarjenje. Tisti, ki niso večina in jim je že misel na ležanje obupna, pa potrebujejo nekaj, kar jim požene kri po žilah.

Adijo, špehec!

Če ste tudi sami med njimi in vas je strah, da boste izgubili vse, kar ste si prigarali čez zimo v telovadnicah, da se bo na trebuhu spet nabral špehec in da bodo mišice spet izzvenele, sem vam pripravila trening, ki vam bo skuril vse odvečne kalorije, ki si jih boste privoščili na dopustu.

Lahko uporabljamo uteži, kettlebelle ali lastno težo

Kompleksi so paradoksno zelo enostavni trening. Po navadi je sestavljen iz 3 do 6 vaj, ki se povezujejo med seboj. Naredimo od 6 do 10 ponovitev in skupaj od 3 do 6 serij. Lahko uporabljamo uteži, kettlebelle ali pa kar svojo lastno težo.

So super, ko bi radi trenirali za moč in kondicijo obenem, in v najkrajšem možnem času iz treninga izkoristili največ. Mogoče ste velikokrat slišali za kratek trening in si mislili: pfff... kako učinkovito je sploh to lahko? Raje grem na fitnes, si vzamem 2 uri časa in odtreniram, to bo zagotovo učinkoviteje. Zlasti če si vmes pogledam svojo najljubšo nadaljevanko na eni izmed desetih televizij, ki jih imajo v centru. Ali pa preberem ves časopis ali pa morda novice izpred dveh let, ki jih je nekdo pustil v košu za revije. To bo učinkovito.

Kratek trening je učinkovit!

So ekstremno učinkoviti pri kurjenju kalorij, in kar je najpomembneje, so zelo zabavni. Začinite svoje treninge in poskusite nekaj novega na drugačen način.

Ni treba, da izgubljate čas in si izmišljate nove vaje. Uporabite vaje, ki jih poznate, in kombinirajte med zgornjim in spodnjim delom telesa.

Primeri vaj 

Osnovna navodila: 10 do 12 ponovitev vsake vaje. Počitek med serijami: 1 do 2 minuti. Vse skupaj ponovite 3- do 5-krat.

1. vaja: Izpadni korak in stopanje na klop

izpadni korak

Stopanje na klop

2. vaja: Skleca z odpiranjem rok

skleca na klopi

Skleca končna

odpiranje rok

3. vaja: Dvig bokov na klopi

dvig bokov na klopi začetna

dvig bokov na klopi končna

Za konec: lahko naredite še štiri šprinte v klanec ali pa kar po plaži. (10 sekund). Predlagam, da trening opravite zjutraj, ko drugi še spijo, ali pa zvečer, ko sonce ni več tako močno.

V poletnih dneh pa nikakor ne pozabite piti!

končni šprint

Avtorica članka sem strokovnjakinja za vadbo za ženske in vadbo po porodu Nuša Gnezda. Poišči me na mojem Facebook profilu ali mi piši na nusa.gnezda@gmail.com.

Ne spreglejte še Nušinih top vaj za zadnjico do poletja.