Video: ZIP trening XVI

4. 3. 2011

Objavljamo zadnji video iz serije Zabavni, intenzivni in preprosti trening.

Trening je sestavljen iz dveh vaj, ki aktivirata več mišičnih skupin hkrati. Najprej izvedite prvo vajo, nato drugo – to naj šteje kot en sklop; ponovite še sedem takšnih sklopov, s čim manj odmora med vajama. Skupaj boste torej šestnajsti ZIP trening izvedli 8-krat. Zabeležite čas, ki ste ga porabili za izvedbo treninga, ta podatek naj vam služi kot motivacija za naslednjič, ko boste poskusili to vadbo zaključiti v hitrejšem času.

15 x kroženje v boku + široki počep

Začnemo v stoji razkoračno. Dvignemo desno koleno visoko navzgor in zaokrožimo z njim ter spustimo desno stopalo na podlago (stopalo je obrnjeno rahlo navzven). Izvedemo počep – spustimo se v bokih proti podlagi, roke so v predročenju. To šteje kot ena ponovitev. Nato  se dvignemo iz počepa ter zaokrožimo še z drugim kolenom in se spustimo v počep. Ponovimo 15 – krat.

6 x dvigi nog v »triceps« skleci

Začnemo v položaju na vseh štirih – ramena, boki in gležnji tvorijo ravno linijo. Spustimo telo proti podlagi, tako da pokrčimo roke v komolcih – komolce postavimo čim bolj ob telo. Nato 6-krat izmenično dvignemo nogo– čimbolj napnemo zadnjico ter skušamo telo obdržati nad podlago.

Sandra Laznik