Znebite se pivskega trebuha

Znebite se pivskega trebuha (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
7. 9. 2013

Znebite se trdovratne maščobe okoli trebuha in hkrati povečajte moč ter izboljšajte ravnotežje.

Vadite vsaj trikrat na teden, pri vsaki vadbi pa naj bodo vaje nekoliko spremenjene.

Tako boste hitreje napredovali in si povečali telesno moč, poleg tega bodo možnosti za nastanek poškodb veliko manjše.

Vaje izvajajte eno za drugo brez počitka med njimi, po končani seriji (v njej vse vaje izvedete enkrat) počivajte 60 sekund in nato naredite še dve seriji.

Golfski počep

1. dan

Primite 10 kilogramsko utež in jo držite z obema rokama pred telesom v višini pasu. Z ravno hrbtenico spustite trup navzdol do višine, da bodo stegna vzporedno s podlago oz. nižje.

Zaustavite gibanje za 1 sekundo in se nato dvignite v izhodiščni položaj.

Med dviganjem obrnite trup v levo in z iztegnjenimi rokami dvignite utež visoko v levo, kot da bi zamahnili s palico za golf. Utež nato spustite v začetni položaj in vse skupaj ponovite še v desno. Naredite 15 ponovitev v vsako stran.

2. dan

Vajo izvajajte tako kot prvi dan, le v vsaki roki držite lažjo utež. Med dviganjem trupa iz počepa obrnite trup in levo roko v levo, desna roka pa naj ostane v spodnjem položaju. Med obračanjem trupa in desne roke v desno naj ostane leva roka v izhodiščnem položaju.

3. dan

Vajo izvajajte enako kot prvi dan, le pri obratu trupa in leve roke naj desna roka ne počiva v izhodiščnem položaju, ampak jo dvignite z iztegnjenim komolcem nad glavo.

Dolg skok

1. dan

Stopala postavite v širino ramen in rahlo upognite kolena. Spustite trup navzdol in skočite čim dlje ter pristanite na celih stopalih z mehkimi koleni. Za trenutek ostanite v tem položaju in nato nadaljujte s poskoki. V seriji naredite 10 poskokov.

2. dan

Naredite 50-cm poskok in neposredno po dotiku prstov s podlago se znova odrinite v dolg skok. To je ena ponovitev, naredite jih 10.

3. dan

Vajo izvajajte enako kot prvi dan, le po vsakem skoku v daljino neposredno po dotiku s podlago skočite še v zrak. Po pristanku se za trenutek zaustavite in nato nadaljujte s kombiniranimi poskoki. V seriji naredite 10 poskokov.

Sklece na žogi

1. dan

Postavite se v položaj za sklece, nogi pa položite na žogo. V seriji naredite 20 sklec.

2. dan

Vajo izvajajte enako kot prvi dan, vendar imejte le eno nogo na žogi, drugo pa v zraku. Naredite 10 sklec, nato nogi zamenjajte.

3. dan

Vajo izvajajte enako kot prvi dan, le roki postavite širše (na vsaki strani 10 cm). Naredite 20 sklec.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri