Te 3 preproste vaje za popolno umiritev naredite vsak večer (VIDEO)

Te 3 preproste vaje za popolno umiritev naredite vsak večer (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2022

Vsakodnevno spopadanje s stresom, izzivi in presenečenja, ki nam jih pripravlja življenje ... Včasih se zdi se, da se ne moremo več 'izklopiti'. To nas lahko močno izčrpa 

Zato je pomembno, da se znamo resnično ustaviti, si prisluhniti in dovolj počivati.

Tu so tri odlične vaje za dneve, ko bosta telo in um potrebovala popolno umiritev. Vsaki vaji namenite približno 3 minute – kasneje lahko čas tudi podaljšate. 

1. VAJA

Usedite se na tla in iztegnite noge. Blazino ali zloženo odejo, ki je dovolj velika, da lahko na njej počivate z zgornjim delom telesa, položite ob levi bok, pod pravim kotom glede na levo stegno.

Pokrčite kolena v levo tako, da desna noga počiva na levi. Nato zgornji del telesa zasukajte v levo in se počasi spustite na blazino oz. odejo.

Poiščite udoben položaj in se popolnoma sprostite.

Če imate raje, da je glava višje, pod glavo položite dodatno blazino. Z rokami lahko objamete blazino ali sprošeno spustite na tla ob blazini. Tudi med kolena lahko stisnete blazino, če vam bo to tako udobneje.

Vajo ponovite še v drugo stran.

2. VAJA

Ulezite se na hrbet in pokrčite kolena le rahlo ali popolnoma – poiščite položaj, v katerem se boste počutili udobno. Stopala so ravno na podlagi. Sprostite vse mišice in umirjeno dihajte.

Variacija: pod kolena položite blazino, dve ali zvito odejo in noge popolnoma sprostite. Prav tako lahko podprete vrat. To bo še posebej prijetno, če imate težave s hrbtom.

3. VAJA

Ulezite se na hrbet in poiščite udoben položaj. Noge lahko iztegnete, roke lahko iztegnete v vsako stran ali pa jih položite na trebuh.

Pod kolena položite zvito blazino za še boljšo sprostitev. Tudi pod glavo lahko položite zvito odejo ali blazino. Lahko se tudi pokrijete in pokrijete tudi oči.

In se popolnoma izklopite.

PREVERITE ŠE: 13 vaj za dneve, ko vam gre vse narobe