6 navad zdravih in srečnih ljudi

Včasih se je preprosto treba sprostiti in prepustiti, drugič pa trdo garati ... Za vas smo zbrali šest nasvetov, ki vam bodo zagotovo pomagali.

6 navad zdravih in srečnih ljudi - Foto: profimedia

Zastavite si cilje

Za začetek si zastavljajte jasne in realne cilje, saj ima ta ukrep močan psihološki trenutek, h kateremu boste posledično tudi stremeli. Postavite si tudi uresničljive okvirje. Naučite se upravljati čas.

Dobri medsebojni odnosi

Kljub zasedenosti s službo si vzemite čas, da se družite s prijatelji in tistimi, ki so vam pri srcu. Vzemite telefon, pokličite najboljšega prijatelja in se dogovorita za kavo. Pozabite na konflikte in odpustite stare zamere ter se napolnite s pozitivnimi čustvi.

Bodite hvaležni

Beseda hvala ni le vljudna gesta – je tudi pomembna vrednota v vsakdanjem življenju. Ljudje, ki večkrat razmišljajo o stvareh, za katere so hvaležni, občutijo več sreče kot tisti, ki nanje pozabijo. Napolnite srce s hvaležnostjo za vse, kar lahko uživate, in opazujte, kako se z vašo hvaležnostjo svet okrog vas spreminja.

Pazite na prehrano

Tudi hrana vpliva na našo srečo in dobro počutje. Ni treba pretiravati, držite se preprostega pravila oziroma razmerja 80 : 20, kar pomeni, da bi večina obrokov, ki jih zaužijemo, morala biti zdrava in uravnotežena. Preostalih 20 odstotkov časa se sprostite, privoščite si kakšen kos dobre čokoladne torte ali pa kozarec kakovostnega rdečega vina, kot sta modra frankinja in neprekosljivi istrski teran. 

Telovadite

Redna telovadba zmanjšuje stres, sprošča endorfine, izboljša imunski sistem in počutje ter seveda poskrbi za fit, čvrsto telo in boljše zdravje.

Ta trenutek - tukaj in zdaj!

Vzemite si trenutek in opazujete okolico ter se zahvalite, da imate možnost živeti življenje, ki vam je dano. Če imate hrano na mizi, streho nad glavo in vam je toplo – ste mnogo bogatejši, kot si lahko mislite.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri