Dobri in močni objemi večkrat na dan imajo pozitivne vplive na naše telo

Objem ima zelo pozitiven učinek na naše telo. Raziskave kažejo, da objem in smeh pomagata telesu pri obvladovanju bolečine, osamljenosti, depresije, tesnobe in stresa.

Dobri in močni objemi večkrat na dan imajo pozitivne vplive na naše telo - Foto: Profimedia

Študije so pokazale tudi, da vam lahko dober in močan objem pomaga na veliko načinov. Objem poveča raven oksitocina v telesu, kar pripomore k lajšanju občutka osamljenosti,  pomanjkanja pozornosti in jeze. Z daljšim stiskanjem nekoga povečate raven serotonina, ki izboljša vaše razpoloženje in ustvari občutek sreče.

Objem ima zelo pozitivne učinke na naše telo

Raziskave kažejo, da objem in  smeh pomagata telesu pri obvladovanju bolečine, osamljenosti, depresije, tesnobe in stresa.

 • Objem krepi odpornost
  Blagi pritisk na prsni koš in trebuh ter pripadajoča čustva aktivirajo čakro sončnega pleksusa. To stimulira ščitno žlezo, uravnava in balansira nastajanje levkocitov v naših telesih, ohranja zdravje in pomaga pri preprečevanju bolezni.

 • Objem izboljša samozavest
  Že od rojstva nam družina sporoča, da smo posebni in da nas imajo vsi radi. In ta povezava povečane samozavesti in taktilnega dotika ostaja vgrajena v naš živčni sistem tudi takrat, ko odrastemo. Naše telo se spominja, da se mame in očetje objemajo, a objemi, ko smo odrasli, nas spomnijo na to na celični ravni. Preprosto povedano, objemanje nam pomaga, da se bolj ljubimo.

 • Objem sprosti mišice
  Objem nam pomaga, da sprostimo napete mišice in lajšamo bolečino, povezano z njimi.  Prispevajo tudi k izboljšanju krvnega obtoka v mehkih tkivih.

 • Objem pomaga pri uravnavanju živčnega sistema
  Elektrodermalna reakcija na objeme kaže spremembo v prevodnosti kože. To pa nam omogoča, da dosežemo bolj uravnoteženo parasimpatično stanje v živčnem sistemu

 • Objemi so kot meditacija in smeh
  Učijo nas, da pozabimo na skrbi in živimo v sedanjosti. Pomagajo nam, da gremo s tokom življenja. Prekinejo našo obsedenost z nečim in nam pomagajo, da pogledamo v svoje trenutno dobro počutje v objemu.

Dnevno potrebujemo štiri objeme, da preživimo, osem, da ostanemo takšni, kot smo, in 12,da rastemo.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza