Naj dekolte ne razkriva vaših let!

Podobno kot koža okoli oči je tudi koža na dekolteju tanjša in vsebuje manj lojnic. In tako kot se okoli oči najprej vidijo znaki staranja, je tudi dekolte tisti, ki lahko razkrije vaša prava leta.

Naj dekolte ne razkriva vaših let! - Foto: Shutterstock.com

To je mesto, kjer se najprej začno pojavljati temnejši madeži, gubice, koža postaja manj prožna in pridobi papirnat videz

Negujte svoj dekolte

Če še niste, je zdaj čas, da svojemu dekolteju namenite dovolj nege, da se bo lažje spopadal z znaki staranja. Koža namreč sčasoma začne izgubljati kolagen, ki skrbi za čvrstost, in večina izdelkov, ki jih uporabljate na obrazu, vsebuje prav to – dodatek kolagena. Zato pri jutranjem in večernem nanašanju negovalnih krem preostanek, ki ostane na rokah, razmažite tudi po dekolteju

Poskrbite za modrčke, ki zagotavlja primerno oporo in ne utesnjujejo, saj boste s tem preprečili nepotrebno raztezanje kože. Ko boste oblekli kopalke, pa naramnic nikar ne skrajšate preveč. Že res, da bodo vaše prsi s tem dobile bolj pokončno držo, a gubice, ki bodo ob tem nastale, gotovo ne bodo lovile pogledov. 

Če so se na vašem dekolteju že začeli pojavljati pigmentni madeži (posledica UV-žarkov), potem poiščite izdelke za obraz, ki se borijo proti pigmentaciji.

Pazite nanj čez vse leto

Poleg tega je dekolte velikokrat razkrit in ga ne ščitijo oblačila – čeprav se pogosto spomnimo, da je obraz treba zaščititi pred soncem, na ta del največkrat pozabimo.

Na primerno zaščito pred soncem bodite pozorni v vsaki situaciji, in ne la na  počitnicah. Ko si na primer v službi privoščite kavico ali kosilo na prostem, iz svoje torbice obvezno potegnite zaščitno kremo za obraz (ki je v manjšem pakiranju in za ta predel bolj primerna) in jo nanesite na dekolte.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza