Top 5 knjig, ki se osredotočajo na zdravo in kakovostno življenje

Med letom najbrž velikokrat potarnate, da nimate dovolj časa za branje in da imate slabo vest. Pomanjkanje branja zato nadoknadite poleti, ko se boste sprostili na dopustu, pa kjer koli že boste preživeli ta prosti čas. 

Top 5 knjig, ki se osredotočajo na zdravo in kakovostno življenje - Foto: Profimedia

Vse več ljudi posega po literaturi, ki v ospredje postavlja zdrav način življenja. Sodobni čas nam namreč prinaša številne zahrbtne bolezni, ki so najpogosteje posledica prevelikega stresa in tudi nezdravega življenja.

Ravno zato smo pripravili seznam petih zelo priljubljenimi knjig, ki se osredotočajo na zdravo in kakovostno življenje. Med njimi vas bo zagotovo vsaj ena premamila in jo boste kaj hitro vzeli v roke. Če se boste lotili branja vseh, pa še toliko bolje.

Feye Rowe: 6 minut na dan

Knjiga 6 minut na dan je odličen priročnik, ki je razdeljen na več sklopov. V njih so navedene vaje za raztezanje in okrepitev mišic. Na voljo imate več kot 100 vaj. Izbirate pa lahko med tistimi, ki so vam najbolj pri srcu.

S pomočjo vaj, ki si jih lahko izpišete v svoje zapiske, boste odlično poskrbeli za dobro telesno vzdržljivost, obenem pa še za vitko in gibčno telo. In to s samo 6-imi minutami vadbe na dan.

Doriel Hall: Meditacija za vsakogar

Knjiga je označena kot popoln vodnik za iskanje notranje modrosti. Priporočamo jo vsem, ki izkušnje z meditiranjem že imate, in tudi tistim, ki boste na duhovno pot še stopili. V knjigi boste našli zelo preproste predloge in nasvete, kako meditacijo lahko prilagodite svojim osebnim potrebam. Izbirali boste lahko med najrazličnejšimi tehnikami, ki vam bodo učinkovito pomagale živeti v sedanjosti, poleg tega pa ljubiti svoje življenje in se obenem odpreti ljudem okoli sebe. Da boste tehnike lažje osvajali, je v knjigi več kot 350 fotografij.

Helen Foster: Proč s celulitom

Ta knjiga je namenjena predvsem ženskam. Predvsem za ženske zahodnega sveta je značilno, da se spopadajo z različnimi oblikami celulita, ne glede na to, kako velike so in kakšno težo imajo.

Priročnik vam bo razkril, kaj je celulit, njegove glavne povzročitelje, obenem pa vam bo predstavil vrsto živil, ki pomagajo celulit odpraviti. Naleteli boste tudi na opis delovanja krem proti celulitu ter nasvete za boljšo samopodobo. Mikavno, kajneda?

Hildegard von Bingen: Hildegarda iz Bingna: Zeliščno zdravilstvo za zdravje in dobro počutje

Knjiga oziroma priročnik vam bo razkril, kako je Hildegarda, srednjeveška zdravilka, učenjakinja in vizionarka, zdravila vsakdanje bolezni in težave. Našli boste strnjeno znanje o zeliščih. Izpisali si boste lahko kar 41 najboljših rastlinskih pomočnikov.

Lindsey Vonn: Moč je nov lepotni ideal

V knjigi boste našli številne lekcije o moči, o telesni pripravljenosti, prehrani in tudi o odnosu do življenja vrhunske športnice in olimpijske prvakinje.

Avtorica Lindsey Vonn s knjigo želi tudi sporočiti, da prenehajte  razmišljati o hitri izgubi kilogramov, namesto tega pa raje začnite ljubiti svoje telo takšno, kot je.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri