VIDEO: Vaje za ogrevanje, ki jih tekači ne smejo izpustiti (ne glede na izkušenost!)

VIDEO: Vaje za ogrevanje, ki jih tekači ne smejo izpustiti (ne glede na izkušenost!) (foto: profimedia) profimedia
31. 5. 2020

Izberete pot za tek, se oblečete, preverite seznam glasbe in se poženete v tek. Kaj pa ogrevanje?

Izkušeni tekači bi morda rekli, da za ogrevanje nimajo časa, saj želijo trening kar najbolje izkoristiti za nabiranje kilometrov. Začetniki mogoče ne vedo, da se morajo pred tekom ogreti. 

Ker imamo toliko vprašanj, med drugim tudi o tem, kaj naj pri ogrevanju sploh počnemo, so trenerji Akademskega društva Slovan (tek.si) pripravili trening za ogrevanje, ki ga zagotovo opravite že pred naslednjim tekom. 

Če ste na začetku svoje tekaške poti in si želite nasvetov usposobljenih trenerjev, se pridružite tekaški skupini za začetnike! Skupaj bomo nabrali svojih prvih 10 km. Prijavite se tukaj: 

MOJIH PRVIH 10 KM 

Zdaj pa k vajam. V ogrevanju boste izvajali tako vaje za razgibavanje kot so upogib vratu, kroženje z rokami, boki in kolki, kot tudi intenzivnejše vaje kot so jumping jack, počepi in poskoki z visokim dvigom kolena. V videu vas čaka še več vaj. Štejejo le pravilno izvedene ponovitve! 

Po koncu boste pripravljeni na nov tekaški podvig. 

Spremljajte rubriko Mojih prvih 10 km, kjer delimo nasvete, se posvetujemo s strokovnjaki in pripravljamo treninge za tekače. 

V sodelovanju s tek.si