Trik, s katerim iz športnih oblačil spravite neprijeten vonj (ja, vsi imamo težave s tem!)

5. 3. 2021 Promocijsko sporočilo

Funkcionalna športna oblačila so nujna, če se želimo kakovostno rekreirati. Seznam njihovih pozitivnih lastnosti, kot sta zračnost in uravnavanje toplote, je zelo dolg, obenem pa jih lahko hitro uniči naš znoj. Kakšne so rešitve?

Trik, s katerim iz športnih oblačil spravite neprijeten vonj (ja, vsi imamo težave s tem!) PROFIMEDIA

Funkcionalna oblačila so odporna proti vetru in vodi, odlikujejo jih zračnost, uravnavanje toplote in odpornost proti madežem. Zahvaljujoč tehnologiji vlaken in materialu, so zelo uporabna na prostem in v športu. Kot taka običajno zadovoljijo vse potrebe in zahteve rekreativca ali športnika.

A težava je v tem, da se sčasoma pore na tkanini zamašijo z umazanijo in našim znojem ter izgubijo svojo pravo funkcijo in lastnosti. Še zlasti membrana sčasoma izgubi svojo sposobnost zadrževanja vode in vetra (celo že po treh pranjih). Večina običajnih detergentov na tekstilu pusti tanek film, ki še bolj zamaši pore. Zato funkcionalna oblačila med pranjem potrebujejo posebno nego.

Znebite se neprijetnih vonjav

PROMO

Včasih neprijetnih vonjav s pranjem ne moremo popolnoma odstraniti ali pa se hitro znova pojavijo. Kot rešitev vam predlagamo formulo proti neprijetnim vonjavam v odstranjevalcu neprijetnih vonjav Dr. Beckmann, ki odstrani trdovratne vonjave potu. Posebne kapsule s svežim vonjem se oprimejo vlaken oblačila, med nošenjem počijo in nevtralizirajo novonastajajoče neprijetne vonjave.  

→ Izdelek lahko uporabite za vse vrste tekstila, učinkovit je v družbi vsakega detergenta, uporabite pa lahko detergent za športna oblačila Dr. Beckmann, ki nežno očisti funkcionalna zunanja in športna oblačila.

PROMO

 

Ostanki dezodoranta in potu tvorijo trdovratne, v tkanino zažrte madeže, v vlakna pa je zažrt tudi vonj potu. Madežev in vonja z običajnimi čistili ni mogoče zadovoljivo odstraniti, z vsakim nošenjem pa postajajo še intenzivnejši. Sprej Deo & znoj za te madeže s posebnim kompleksom učinkovito odstrani vse ostanke.

→ Nežen je tako do barv kot do vlaken in primeren tako za bela kot barvasta oblačila, uporabite pa ga pred vsakim pranjem.

PROMO

Kljub pazljivemu ločevanju perila pa lahko med pranjem športnih oblačil pride do zabarvanja perila. Med pranjem se iz oblačil namreč vedno izpere določena količina barvila, ki se lahko usede na druga oblačila. Da ohranite barvo športnega oblačila nedotaknjeno, si lahko pomagate s krpicami za vpijanje barv in umazanije Dr. Beckmann, ki nudijo optimalno zaščito pred zabarvanjem.

→ Izjemno tanka mikrovlakna v krpici zagotavljajo veliko večjo površino, ki omogoča barvi in delcem umazanije, da se vpijejo in varno ostanejo na njej.

→ Molekule za vpijanje barv pa se iz krpice sprostijo prav na začetku pralnega cikla. Vpijejo v vodi sproščeno barvo in tako preprečijo, da bi se usedla na druge tkanine.                  

In še za trajnostno ozaveščene

Nova trajnostna rešitev za zaščito oblačil pred zabarvanjem pa so eco krpice za vpijanje barv in umazanije.

PROMO

→ Narejene so iz vlaken rastlinskega porekla, ki izvirajo iz trajnostno upravljanih gozdov.

→ Certificirane so Made in Green, kar zagotavlja eko prijazne in socialne standarde skupaj s proizvodnimi procesi.

→ Proizvedene so brez dišav, encimov in barvil.

→ Tudi embalaža ima FSC-certifikat, narejena je iz recikliranega papirja in je popolnoma reciklirna.

→ Delujejo tudi pri nizkih temperaturah pranja.

Še 3 eko prednosti krpic proti zabarvanju:

→  Manj pranj z bolj polnim bobnom prihrani čas, energijo in vodo.

→ Preprečite zabarvanje, da bodo oblačila videti dobro dlje časa.

→ Prihranite vodo, energijo in detergent.