5 najboljših namigov za nov začetek

5 najboljših namigov za nov začetek (foto: profimedia) profimedia
18. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Načeloma se precej težko ločimo od stvari, ki nas osrečujejo – sanj, spominov, navad, partnerja. Najraje bi vse skupaj za vedno obdržali, namesto da bi se prepustili nepredvidljivosti novega. Raje vztrajamo v znani nesreči, kot da bi se podali v neznano srečo.

Težko si priznamo, da v določeni stvari res nismo uspešni. Izpuščamo priložnosti, ker nas je strah. Celo od obleke, ki nam je pretesna, se kar ne moremo ločiti. In da ne govorimo, kakšne muke preživljamo, ko samo pomislimo, da bi se s partnerjem razšla.

Toda pri tem večinoma pozabljamo, da je vsak konec začetek novega. Konec nečesa pomeni tudi osvoboditev od nepotrebnega balasta in duševne nesnage. Osvobodimo se ciljev, ki nam ne ustrezajo in tudi prevelikih ali pa premajhnih obremenitev. Na drugi strani pa naredimo prostor za nove priložnosti in tako poskrbimo ne le za novo srečo, temveč tudi za osebnostno rast in včasih celo za zdravje.

5 najboljših namigov za nov začetek

Naj gre za novo življenje brez cigaret, selitev v drugo mesto ali pa vrnitev k samskemu življenju – te strategije vam pomagajo maksimalno izkoristiti nove priložnosti.

Spravite čustva na plan

Vsaka vrsta spremembe prikliče zelo različna čustva – lepa, žalostna, boječa … To je zelo pomemben del procesa. Čustva vzemite dovolj resno in jim dajte tudi dovolj prostora.

To pomeni: smejte se, ko vam prija, in jokajte, ko opazite, da želijo solze na dan. Toda nikar se ne pogreznite v žalost. Jutri je nov dan!

Prepoznajte želje

Jasno je, da si želite sprememb, saj ste že naredili prvi korak. Zdaj je najboljši čas, da si prisluhnete. Kaj pride zdaj? Kako boste živeli?

Povedano slikovito: kako si boste uredili 'prostor', ki se vam odpira?

Vzemite si čas

Jasni odnosi sem, jasni odnosi tja – z novim začetkom vedno pridejo tudi odprta vprašanja. Ne zahtevajte preveč od sebe, nekatere novosti potrebujejo čas. Privoščite si ga.

Poiščite podporo

Iskanje rešitev, organizacija, iskanje ravnovesja – vse to je lahko tudi zabavno. Toda včasih tudi težko. V takšnih trenutkih je dobro, če se lahko s kom pogovorite. Po eni strani zato, da razbremenite dušo, po drugi pa, da ste deležni določenih spodbud. Kdor ni neposredno udeležen, ima pogosto povsem drugačen, bolj objektiven pogled!

Bodite dobri s samim seboj

Tako čudovito je začeti z nečim novim, a hkrati to zahteva veliko energije. Pomembno je, da si vzamete čas za razvajanje, ter si večkrat ponovite, da zmorete to.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri