Ali partner od vas zahteva preveč pozornosti?

27. 5. 2022

Koliko pozornosti je v razmerju še v mejah normale in kdaj partner zahteva preveč?

Slika 1/3

Normalno je, da s partnerjem želite preživeti nekaj časa, da bi se radi pogovarjali, dotikali, šli na izlet ... A vsake toliko potrebujeta tudi čas samo zase, za svoje prijatelje in družino. Sta si to sposobna nameniti? Nekateri postanejo užaljeni, če se drugi želi umakniti, iti sam na sprehod ali sam preživeti dan, vendar je to za zdravo razmerje nujno potrebno. 

KAJ JE TISTO, KAR V RAZMERJE PRINESE ŽELJO PO NENEHNI POZORNOSTI?

Pretirana želja po pozornosti lahko izvira iz strahu, nezaupanja in nesigurnosti. Vse to je lahko posledica prejšnjih razmerij, ali katere druge izkušnje. Takšna oseba želi ves svoj čas preživeti s svojo izbrano sorodno dušo, ali jo želi nadzorovati, da bi preprečila situacije, ki se še niso zgodile. 

Partnerja je lahko strah, da ni dovolj dober, da bo zapuščen že ob najmanjši napaki, ali nenehno išče znake varanja oziroma preprečuje, da bi do tega prišlo. To lahko nakoplje veliko negativne energije, saj je drugo polovico strah povedati svoje mnenje, da ne bo partner takoj užaljen. Lahko izzove neprijetne odzive in celo krha odnose.

Profimedia

Preverite tudi S TEMI triki se boste zbujali polni energije! ali pa Beljakovinski čokoladni mousse – slasten in kremast (in potrebujete le 5 sestavin)