Bodite moški njenih sanj

30. 7. 2009

Kaj si ženska v resnici sploh želi? In kako postati moški, po katerem je vedno hrepenela.

Znanstveniki z univerze v New Mexicu so k sodelovanju povabili 48 žensk, da bi ocenile stopnjo ugodja ob majicah, v katerih so spali moški. Izluščili so precej zanimivih rezultatov. Ženske v najbolj plodnem obdobju meseca so rajši izbirale majice skrbno grajenih in vizualno privlačnih moških, medtem ko do teh ženske v drugih obdobjih meseca niso kazale posebne naklonjenosti. Tako je, ženske po potrebi žrebca dobesedno zavohajo.

Vsaka ženska podzavestno računa, ali je neki moški ustrezen. Glede na to, da raven njenih hormonov v različnih obdobjih plodnosti niha, se spreminjajo tudi njene potrebe. Včasih si želi dolgoročen ulov, spet drugič pa ji odgovarja le avantura za eno noč.

Za žensko je vsako razmerje nekakšna evolucijska izmenjava: možatost in privlačnost pomenita dobre gene, inteligenca in toplina pa predispozicije za dobrega bodočega očeta. V različnih obdobjih drugače ocenjuje partnerjeve dobre strani. Odvisno od tega, kaj ji takrat sporočajo telo in možgani. Če se boste vsaj približno znali znajti v tem viharju različnih obdobij, boste gotovo moški njenih sanj. In v resnici sploh ni tako zapleteno, kot je morda slišati.

Sanjski moški #1: Tihi intelektualec

Inteligenca nima konkurence. Ženske, ki so jim simbolično ponudili 20 namišljenih dolarjev, da bi z njimi nakupile karakteristike svojega sanjskega moškega, so zapravile 80 odstotkov za inteligenco, nekaj malega, le približno 20 odstotkov, pa so odštele za videz.

Inteligenca jim pomeni sposobnost reševanja tako resnih težav kot tudi vsakdanjih, na videz banalnih zapletov, visoko stopnjo kreativnosti in višji socialni status, kar posledično pomeni tudi dobre možnosti za dober življenjski standard. Baje je dokazano tudi to, da so spermiji inteligentnejših moških boljši plavalci.

Nasvet: Plezajte po skali. Skačite z višine, kolesarite, jadrajte . . Izberite nekaj, v čemer ste vi odlični, ona pa manj ali pa sploh ne. Če jo vpeljete v nekaj, kar je vam zelo pri srcu, boste nanjo naredili močan vtis. Ženske ne potrebujejo znanstvenikov, potrebujejo le radovedne nadobudneže, ki znajo živeti polno življenje in se veselijo novih izkušenj.

Sanjski moški #2: Super heroj

Ste občutljiv sodoben moški, ne pa kakšen jamski kliše. Vemo. Ampak ženske si včasih zaželijo malce klišeja. Za kratkoročne avanture si zelo rade izberejo moške, ki kažejo socialno prevlado, imajo mišičasto telo in simetričen obraz. Te lastnosti spremlja visoka raven testosterona, kar je iztočnica za dobre gene.

Nasvet: Odložite brivnik. Dan ali dva neobrit obraz je lahko izkaz možatosti, hkrati pa niste videti preveč agresivno ali dominantno. Seveda, ne poosebite preveč značaja jamskega človeka, saj lahko dosežete ravno nasprotno od želenega. Le malce sprostite ‘retroseksualca’ v sebi.

Sanjski moški #3: Džentelmen

Ženske v sebi nosijo miselno predispozicijo, da bodo v življenju verjetno morale žrtvovati kariero zaradi skrbi za naraščaj. Zato zavestno ali podzavestno vedno spremljajo vaše sposobnosti zagotavljanja. Za to, da bi videla, kolikšno mero tega premorete, bo spremljala tudi vašo vsakodnevno prijaznost in radodarnost.

Nasvet: Namesto da se pri večerji z njo prerekate, kdo bo pokril kakšen strošek, vzemite račun in ga plačajte s kreditno kartico. Če pa bo zelo vztrajna, ji dajte vedeti, da se lahko pomenita o tem doma. Tudi če se bo razburjala, se ji bo zdelo vse skupaj zelo možato. Občasna nesebičnost je lahko evolucijski signal inteligence in domiselnosti.

Sanjski moški #4: Pozornež

Po raznih študijah je za moške idealna številka spolnih partnerjev vsaj 13, ženske pa bi si teh želele do pet. Ženske so bistveno bolj izbirčne, saj se zanje vsaka nerodna situacija lahko konča tudi z naraščajem. In ženske se zelo dobro zavedajo, da se moški, ki ima veliko izkušenj s spolnostjo, s temi ni že rodil.

V postelji sprostite njene zadržke, da se bo lahko osredotočila le na užitke. Če ji boste zagotovili popolno udobje, ji boste omogočili intenzivnejše izražanje seksualnosti. To lahko pogosto privede do situacije, ko bo prevzela nadzor nad svojim zadovoljstvom, s tem pa si lahko poveča tudi željo po avanturah.

Nasvet: Namesto pred seksom jo crkljajte po njem, posvetite se masaži delov telesa, ki so po navadi zapostavljeni (npr. nežno ji masirajte prsni koš in ključnico). S tem ji boste dali vedeti, da ne gre zgolj za seks in da tudi do skrajnosti vzburjeni še vedno lahko uravnavate pretakanje krvi po telesu.

Sanjski moški #5: Iskreni duhovitež

Ženske ne iščejo šaljivca, rade pa imajo duhovitost, zlasti v primerih zadreg ali v stresnih situacijah. Humor zahteva znanje videti običajne stvari na neobičajen način, zato ženska sklepa, da če znate videti zabavno stran posamezne situacije, boste verjetno znali razumeti tudi njena stališča v nesoglasjih. Navadno imajo ženske veliko rajši zabavne zgodbice kot pa kratke sarkastične vice.

Moški poskušajo biti zabavni, zato da tekmujejo, ženske pa raje pripovedujejo anekdote, saj z njimi iščejo skupne točke. Pari med prepiri uporabljajo humor za zmanjševanje napetosti, izražanje sovražnosti ali spremembo teme.

Nasvet: S humorjem lahko naredite veliko dobrega, a nikakor ne pretiravajte.

Zapomnite si: z njim lahko le začnete ali končate napeto situacijo, vmes pa se le zresnite in se spopadite s situacijo, kot se spodobi.

Polona Pajk