25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ciklus seksa

Ciklus seksa (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
5. 2. 2009

Ženski mesečni ciklus zelo vpliva na njihovo spolno poželenje. Ne pravimo, da si morate na skrivaj fotokopirati njen ženski koledarček, prav pa je, če se vsaj malo seznanite z njim. Pa gremo po vrsti, po fazah.

Foliklova faza

Čas trajanja: od 1. do 12. dne

Vpliv na ženske: Med menstruacijo je žen­­­skih hormonov es­­­tro­­­gena in progesterona malo. V tem času se iz telesa izločita neoplojeno jajčece in maternična sluznica. Krvavitev naj bi običajno trajala od pr­­­vega pa nekje do pete­­ga dne celotne stopnje.

Spolni odnosi: Možni so (med menstruacijo težje), a še naj­­boljši čas za njih je proti koncu stopnje, ko hormon hipofize spodbudi jajčnika, da ustvarita jajčne folikle. Ti za­­č­­nejo izločati estrogen, zaradi česar je ženska nožnica še posebej vlažna in pripravljena na spolni akt. Najživahnejši čas za seks je nekje od 6. pa do 10. ure zjutraj, zato osta­­nite kakšne pol ure dlje v postelji in si privoščite telovadbo kar med rjuhami.

Lutealna faza

Čas trajanja: od 16. do 30. dne

Vpliv na ženske: Prazen folikel pridela progesteron, ta pa z es­­­trogenom zgosti maternično sluznico in jo pripravi na sprejem jajčeca. Če se to ne oplodi, se količina foliklovih hormonov zmanjša in začne se nov ciklus. Zaradi tega so ženske bolj občutljive in razdražljive. Da, še bolj kot so sicer. In verjamemo, da to stopnjo že dobro poznate.

Spolni odnosi: Če imate žensko, ki se dobro spopada s predmenstrualnim sindromom, ste lahko srečni. A po drugi strani prav zaradi te igre hormonov na sredini te stopnje nekatere ženske popolnoma podivjajo.

Ovulacijska faza

Čas trajanja: od 13. do 15. dne

Vpliv na ženske: V tem času je telo ženske pripravljeno na tele­­­s­­no združitev, ee, zaploditev potomcev. Jajčece se sprosti in pomakne v jajcevod, maternična sluznica pa se razredči in omogoči spermijem lažji 'napad' na jajčece.

Spolni odnosi: Vsekakor bo kombinacija spolnih hormonov povečala njeno željo po seksu. Te tri dneve v me­­secu vam bo dovolila, da z njo počnete neopisljive stvari. O zadnjem še kar sanjarite, med tem pa vsaj uživajte.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri