Kaj storiti, če partner nenehno omenja vašo odvečno težo in hujšanje?

13. 3. 2023

Ste v razmerju kdaj prejeli več komentarjev glede vaše teže in o tem, da bi morali shujšati? Kaj narediti v takšnem primeru? Gre za skrb ali je šel partner predaleč? 

Slika 1/3

Na žalost se pripombe glede teže že dolgo ne dogajajo več samo v šoli, kjer se  izgovarjamo na to, da se otroci še razvijajo in včasih pač ne vedo, kaj je prav in narobe. Zato ni tako nenavadno, če se s komentarji srečujete v razmerju in prihajajo od osebe, ki bi vas morala podpirati in biti ob vas v najtežjih trenutkih.

Kritike, žaljivke in pripombe glede izgleda ter odvečnih kilogramov lahko privedejo do nizke samopodobe in nesigurnosti, to pa se včasih razvije v  depresijo, anksioznost in prehranske motnje. 

In da ne bo dileme, ali gre partner res predaleč, ali si vse le domišljate, naj povemo, da je vsako vedenje, ki vključuje posmehovanje, kritiziranje, vam je zaradi njega nerodno ali ste nesigurni, neustrezno in ga vsekakor ne smete pričakovati od partnerja. 

Ali to velja za zlorabo v odnosu in kako ukrepati? ➡️

Profimedia

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Diplomirana kineziologinja Nina Strojnik nam je v pogovoru zaupala, zakaj je redno gibanje tako zelo pomembno ter kako lahko z majhnimi spremembami naredimo veliko dobrega za naše zdravje in počutje.