Ženske so končno priznale: to najbolj sovražijo pri seksu (moški ravno to obožujejo)!

19. 5. 2024
Deli
Ženske so končno priznale: to najbolj sovražijo pri seksu (moški ravno to obožujejo)! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ženske razkrivajo, da to v postelji naravnost sovražijo.

Mnoge ženske v današnjem svetu še vedno ne uživajo v spolnih odnosih. Avstralska novinarka Nadia Bokody, ki piše kolumne o seksu, pravi, da se skoraj nič ni bistveno spremenilo – molčanje in lažni orgazmi so med ženskami še vedno pogosti.

Ne spreglejte:

"Zaskrbljujoče je, da se ženske počutijo varnejše, ko anonimno delijo svoje osnovne spolne potrebe na internetu, kot pa doma s svojimi partnerji. Še huje je, da ženske pogosto ne uživajo v seksu, temveč trpijo fizično nelagodje, zaskrbljenost ali bolečino," je povedala. 

Nadia pojasnjuje, da po njenih izkušnjah v večini primerov moški želijo spolnih odnosov, kot jih običajno vidijo v filmih za odrasle - takšen seks pa ni vedno prijeten in sproščen. Zaradi tega ženske v spolnosti preprosto ne morejo uživati in se sprostiti.

Nadia omenja tudi študijo, v kateri se je izkazalo, da je več kot tretjina žensk med seksom že doživela nekoliko grobejše prijeme, kot so vlečenje za lase ali udarci po zadnjici, vendar to ni všeč vsem.

"Da se razumemo: ne nasprotujem ženskam, ki imajo rade bolj grob seks. V redu je, če ženska želi sodelovati v tem. Tisto, kar me moti, je pomanjkanje komunikacije med partnerjema. Nekateri moški pravijo, da je to problem žensk, ki bi preprosto morale povedati, kaj jim ni všeč, a zdi se mi, da se moramo vprašati tudi, zakaj se ženske ne počutijo dovolj varne, da bi o tem govorile," poudarja Nadja. Ob tem dodaja, da mora družba biti proaktivna pri ustvarjanju prostora, kjer lahko ženske izrazijo svoja čustva o užitku, kaj jim je všeč in česa ne želijo.

Vir: kafe.rs