To so slabe navade moških, ki jih ženske po 40. letu ne prenašajo

To so slabe navade moških, ki jih ženske po 40. letu ne prenašajo (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2023

Marsikatera ženska v svojih zgodnjih 20. in 30. letih tolerira marsikatero obnašanje pri moškem, ki ni primerno. 

Tekom življenja in izkušenj se marsikaj spremeni tudi na tem področju in marsikatera ženska postane manj tolerantna do slabih navad.

Kaj je za zrele ženske rdeč alarm v odnosu?  

Neodgovornost

Od časa do časa se sicer kaj nepričakovano zgodi in se za to najde opravičljiv razlog, toda če se nenehno dogaja, da se na moškega ne gre zanesti, da odpove dogovorjeno v zadnjem trenutku in se ne drži tega kar obljubi, to nakazuje na njegovo neodgovornost in brezbrižnost.

Dolgotrajna brezposelnost

Brezposelnost je problematična že iz finančnega vidika, toda včasih se tudi ta zgodi. Druga stvar pa je, če je moški dolgotrajno brezposeln in tako rekoč živi ali pa želi živeti na plečih nekoga drugega, večkrat tudi svoje ženske. Zrela ženska tega ne bo dolgo prenašala. 

Površna ali slaba higiena

Nič ne odvrne ženske hitreje kot moški, ki ne skrbi zase, je zanemarjen in se ne trudi videti vsaj malce sprejemljivega za javnost. Ko gre za osebno higieno, več ni vedno boljše, toda osnovne higienske navade so tiste, ki so vendarle potrebne.

Njegova mama mu diktira njegovo življenje

Morda se sliši nekoliko podobno kakšnem filmskemu prizoru, toda marsikateremu moškemu tudi v njegovih zrelih letih življenje diktira njegova mama. Marsikdo tudi še živi s svojo mamo, kar načeloma še ni toliko sporno kot številne težave, ki jih ta dinamika, če nima zdrave osnove, prinese s seboj. To je lahko soodvisnost, čustvena nezrelost in strah pred odnosom z žensko. Odselitev in samostojno življenje je velik del osebnega razvoja in če moški ni naredil tega preskoka, ima lahko to negativen vpliv na druge vidike njegovega življena.  

Zastarel pogled na ženske

Nekateri moški imajo zelo starinski pogled na ženske in se obnašajo kot, da je mesto za ženske izključno za štedilnikom in da so moški nad vrsta ljudi. Tovrstno obnašanje odbije zrele ženske.  

Slabo ravnanje z ljudmi

Marsikdo se strinja glede tega, da o človeku pove veliko to kako ravna z ljudmi, ki so v nekem odnosu njegovi »podrejeni«. Človek, ki je nesramen do pridnega osebja restavracije, razkriva predogled tega kar vas čaka, če boste nadaljevali z njim. Kako ravna z natakarjem, tako bo nekoč ravnal z vami in zrele ženske se tega zavedajo. Če moški ne prestane »testa natakarja«, ne bodo pristale na odnos z njim. 

Preberite tudi: Se želite odvaditi od sladkorja? Imamo nekaj koristnih nasvetov!