Vam ne vrača ljubezni? Dobro si zapomnite naslednjih 6 stvari!

Vam ne vrača ljubezni? Dobro si zapomnite naslednjih 6 stvari! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2021

Enostranska ljubezen je izkušnja, ki nas lahko močno rani. Ko smo ujeti v spiralo nenehnega dvoma vase in zmede, naša duša trpi. Preberite, kako se izmotati iz godlje in ohraniti samospoštovanje ter zaceliti srce in privabiti v življenje osebo, ki nas je v resnici vredna.

Pri nesrečni, neizpolnjeni ljubezni je včasih težko ohranjati upanje v boljšo prihodnost in sr(e)čno partnerstvo. Ampak vedno obstaja luč na koncu tunela - če ne drugega, za to vedno poskrbi čas.

Preberite, kako stopiti na novo, drugačno pot, kjer ne boste več tista oseba, ki stalno daje nekomu, ki tega ne želi ali ne more sprejeti

Lažje bo preboleti, če se zavedate naslednjih stvari:

1. Vredni ste ljubezni, pa če on/a to ve ali pa ne

Ko nas nekdo zavrne, se naša prepričanja o sebi kaj hitro zamajejo in naš ego je ranjen. Ne skrbite: še vedno ste enako privlačni in zabavni, samo dotična oseba tega ni zmožna videti. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da ne obstajajo ljudje, ki mislijo in čutijo drugače. Nima smisla, da se obdate z negativnostjo in samokritiko. Prav tako tudi nima smisla izgubljati časa za analiziranje, kje in zakaj se je zataknilo.

Lahko ste najbolj zrela in najbolj dišeča breskev na drevesu, pa se bo še vedno našel nekdo, ki ne mara sadja! Izkoristite ta čas in se obrnite vase – delajte na tem, da boste srečni zaradi sebe, poiščite si stvari, ki vas izpolnjujejo, uživajte v svobodi in dajte svojo pozornost le tistim, ki vas občudujejo.

2. To, da vas nekdo ne mara, nikakor ni vaša krivda

Gotovo ste kdaj tudi vi koga zavrnili, kajne? Pa je šlo morda za povsem prijetne osebe ... samo čutili niste nič. Zdaj ste pač na drugi strani vi.

Poskusite na to pogledati z distance. Verjemite, da z vami ni prav nič narobe, ker v vas izbrana oseba ne vidi tega, kar vi vidite v njej. Včasih med dvema človekoma pač ni kemije. Tega se ne da hliniti.  Včasih nekdo pač ni pripravljen na resno zvezo. Ne moremo ga prisiliti. Včasih se oklepamo preteklosti, ker je to lažje in nekako bolj varno, kot da bi se podali v svet in postali spet odprti za nova poznanstva in nove dogodivščine.

Pozabite vse te zgodbe iz preteklosti in se odprite za nova doživetja.

3. Obstaja ogromno ljudi, ki bi hoteli biti z vami!

Saj veste: v morju je še mnogo rib … To velja za vse, ki iščemo iskreno ljubezen. Morda ni najbolj zdravo, da se obesite za vrat prvemu, ki vam pride naproti, ali da greste v posteljo s prvo, ki sprejme pijačo …

Ampak važno je, da se zavedate, da ste še vedno vredni poželenja in da je tam zunaj mnogo oseb, ki bi vas z veseljem rade spozna(va)le!

4. Niste ne prvi ne zadnji, ki trpi

Zapomnite si: niste sami! Tudi tista oseba, ki vas noče, je to že kdaj doživela. Vsak, prav vsak, se je ob zavrnitvi počuti ničvredno, patetično. Tudi vaši prijatelji, znanci, šefi in učitelji. Ljudje smo pač živa bitja in povsem normalno je, da naša čustva niso vedno zgolj super pozitivna.

5. Kaj pa, če vas privlači zaljubljenost sama?

Včasih neko osebo postavljamo na piedestal in si predstavljamo popolno življenje v njenem objemu. Ampak to je samo iluzija. Če osebe niste dobro poznali, pa sploh.

Vsako partnerstvo zahteva konkretno delo in nikjer se ne cedita samo med in mleko. Morda ste se nevede zapletli v zanke sanjarjenja, ker si tako zelo želite biti zaljubljeni … oseba, ki ste si jo za to projekcijo izbrali, pa morda v resnici karakterno sploh ni primerna za vas.

Če se oklepate ideje o ljubezni bolj kot ljubezni same, potem je čas, da prenehate. Idealiziranje ne pelje v zdrav odnos – ne s seboj ne z drugimi.

6. Vse mine in tudi to bo!

Vsak odnos slej ko prej postane rutina. Da vam bo lažje, si predstavljajte, da ste z osebo, ki vas je zavrnila, že dolgo časa … in da se vas počasi loteva naveličanost. Poskusite najti razne majhne stvari, ki bi vam lahko šle zares na živce pri tem človeku in lažje boste premagali brezplodno gojenje ljubezni.

Nekaj idej:

  • Nikoli ne pospravi kopalnice za seboj.
  • Način, kako kuha jajca.
  • Zoprno dejstvo, da potrebuje pet ur, preden odpiše na sporočilo.
  • Kako si spenja lase.
  • Dejstvo, da vsakič, ko dežuje, nekje pozabi dežnik

… vidite, v čem je smisel?

Dovolj je bilo, poslovite se!

Dovolite si žalovanje, če potrebujete čas. A ne predolgo, saj to nikomur ne koristi.

Življenje vas kliče!

Vir: Thought catalog
Preberite še:

ALI PA: 8 razlogov, zakaj nikoli ne smete teči za moškim – brez izjeme!