Ste v zdravem razmerju? To boste prepoznali po teh majhnih znakih

28. 3. 2024
Deli
Ste v zdravem razmerju? To boste prepoznali po teh majhnih znakih (foto: Profimedia)
Profimedia

Bi zase rekli, da ste v zdravem razmerju? Potem boste sebe in partnerja zagotovo našli v spodnjih točkah. 

Zdravo razmerje ne pomeni, da s partnerjem nimata vzponov in padcev ali da se nikoli ne skregata, da vas občasno ne preplavijo čustva in dvomi ... A če se vam zdi, da vajin odnos cveti in je z vsakim dnem bolj trden, preverite spodnje točke, ki kažejo, da sta v zares zdravem razmerju. 

Če ste v zdravem razmerju, boste odkljukali vse točke: 

Predana sta drug drugemu

Pripravljeni ste se držati svojih obljub, ki ste jih dali partnerju in vsega, kar sta zastavila skupaj. Sprejemate odgovornost za svoj del razmerja in si prizadevate za skupno rast. Veste, da bosta ne glede na vse preizkušnje, vztrajala skupaj. Odhod ob prvi težavi ni možnost in na to sploh niste pomislili. Vedno boste stali ob strani partnerju in veste, da bo on za vas naredil enako. 

O partnerju želite izvedeti kaj novega

Presenečeni boste, da je tudi po več letih še vedno nekaj stvari, ki jih drug o drugem ne vesta. Svoje zanimanje kažete z vprašanji kot so "kako si se imel/a čez dan" in dejansko poslušate odgovor ter postavite dodatna vprašanja. Ali povprašate po hobijih, želite, da vas partner nauči tega, kar vas zanima, vam pokaže, kaj počne v prostem času ... Nikoli se ne naveličate iskanja česa novega o sorodni duši. 

Preverite tudi: 

Komunicirata brez težav

Velikokrat se zgodi, da si z nekom, s komer živimo, ne izmenjamo veliko besed čez dan. Le tisto nujno, kar je pač treba povedati. Takšni odnosi ne bodo morali napredovati in postati trdni. Če s partnerjem nimata težav v komunikaciji, torej se pogovarjata redno in si povesta tudi manj lepe stvari, kaj vaju npr. moti, potem vaju ne rabi skrbeti. Vajin odnos je zdrav in ga čaka svetla prihodnost, saj s komunikacijo očitno nimata težav. Bodita odprta drug za drugega, vedno na razpolago za pogovor in učita se poslušati. 

Sodelujeta

Že od začetka razmerja vesta, da sta ekipa in se tako tudi vedeta. Zavedata se, da bo odnos lahko uspeval le s skupnimi močmi in da tukaj eden ne more igrati za dva. Pomagata si, pripravljena sta sklepati kompromise, ko eden od vaju "pade", ga drugi pobere in je ob njem. Verjetno so vama tudi ostali že povedali, da sta odlična ekipa, na kar sta lahko ponosna. 

Ste sočutni

Kot omenjeno na začetku, zdravo razmerje ne pomeni, da si nikoli ne bosta šla na živce, da se ne bosta prepirala in jezila drug na drugega. Slej ko prej se bodo pri obeh pojavile tudi kakšne slabe navade in dejanja, na katera ne bosta ponosna. Takrat je pomembno, da izkažete sočutje in ste potrpežljivi do partnerja. Tudi sami niste popolni, zato naj kriteriji ne bodo prestrogi. Z razumevanjem bosta prišla daleč. 

Raziskujeta skupne interese

Rada ugotavljata, kaj vama je skupnega in iščeta nove konjičke, ki bi jih lahko počela skupaj. Čas za vaju postavljata na visoko mesto, kar je dobro za razmerje. Ko na tedenski urnik umestita skupne stvari, se jim nikoli ne odrečeta in poskrbita, da nič ne pride vmes. Vesta pa tudi, da potrebujeta čas vsak zase in da vaju nekatere stvari ne veselijo tako zelo. Zato si namenita nekaj ur tudi za to, kar vaju izpopolnjuje in navdušuje kot posameznika. Posledično sta srečna, vajino razmerje pa cveti. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ