Ko se na krožniku pojavijo buče, je to znak, da smo stopili v jesen. Pripravite jih tako kot Tjaša in Blaž - Midva kuhava.
Buča v pečici, bučna juha ... Tokrat jo bomo pripravili v solati! Zdravo kosilo ali malica - sami izberite.
Za 4 osebe potrebujete naslednje sestavine:
- 200 g ajdove kaše Radi imamo domače
- 0,5 buče hokaido
- 100 g mlade špinače
- 1 rdeča čebula
- 100 g lešnikov
- 5 žlic bučnega olja Radi imamo domače
- 3 žlice jabolčnega kisa Radi imamo domače
- sol
- poper
- rastlinsko olje
Bučne kocke:
Pečico segrejemo na 200 °C. Iz buče z žlico postrgamo laske in semena.
Bučo narežemo na krhlje. Če nam uspe, jih olupimo z lupilcem za krompir, drugače pa z ostrim nožem. Krhlje narežemo na enakomerne kocke.
Bučne kocke razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih solimo ter popramo, nato pa še poškropimo z rastlinskim oljem.
Kocke pečemo 20-30 minut pri 200 °C, nato jih ohladimo.
Solata:
Ajdovo kašo skuhamo po navodilih z embalaže, nato jo popolnoma ohladimo.
Lešnike popražimo na ponvi in jih na grobo stremo. Čebulo sesekljamo na drobne kocke, špinačo pa stresemo na kupček in jo z nožem z 2-3 rezi na grobo narežemo.
Čebulo in špinačo zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo. Dodamo mešanico bučnega olja in jabolčnega kisa in znova premešamo. Solimo po okusu. Po vrhu razporedimo bučne kocke, stresemo pražene lešnike in pokapljamo z bučnim oljem.
Dober tek!
- Preverite tudi gorenjsko kosilo s kranjsko klobaso in zeljem