10 nasvetov, kako postati fit, če imate na tisoče izgovorov

10 nasvetov, kako postati fit, če imate na tisoče izgovorov (foto: profimedia) profimedia
9. 12. 2019

Vam šport ne diši, ob misli na tek po mrazu pa vas začne tresti in se še bolj skrijete pod odejo? Potem je tale članek kot nalašč za vas, ker se morajo tudi lenobice malo gibati, da bodo zdrave in vesele.

Začnite z minimalno obremenitvijo, kar je še vedno bolje kot nič

Če res nimate nobene volje, začnite trenirati po pet minut na dan. Naredite 10 sklec, 10 vzgibov in 10 počepov, kar ni veliko, a vseeno je nekaj. Ko boste to z lahkoto naredili, podvojite število ponovitev.

Za trening ne boste porabili veliko časa

Če trenirate po 20 minut trikrat na teden, je to samo zanemarljivih 0,6 odstotka vsega časa v tednu. Toliko časa pa že lahko izgubite za boljše počutje in lepši izgled, kajne.

Za trening vam ni treba od doma

Vse vaje lahko opravite doma in tako ne izgubljate dodatnega časa, ki ga v današnjih časih veliko ljudem (vsaj to je eden najbolj pogostih izgovorov, posebno med lenobicami) primanjkuje.

Trenirajte samo med televizijskimi oglasi  

Med vsakodnevnim gledanjem televizije lahko med reklamami telovadite in potem v miru spremljate naprej svojo najljubšo nadaljevanko.

Tecite tako dolgo, kot je dolga vaša trenutno najljubša pesem

Zamotite se med tekom s poslušanjem glasbe. Če ste začetnik, izberite priljubljeno pesem in tecite tako dolgo, da se pesem konča. Seveda pa lahko ob poslušanju glasbe zaplešete, kar je tudi odlično za vaše telo.

Pomagajte si s pripomočki

Danes je na voljo nešteto pripomočkov od športnih aplikacij, video treningov (You Tube), do sobnih koles in tekačev. Hej, tudi na naši strani aktivni.si najdete kup odličnih treningov.

Hodite vsaj 20 minut na dan (in klepetajte po mobitelu)

Opravite del poti v službo ali na poti domov peš. Kratek 20 minutni sprehod lahko začinite s telefonskim klepetom s svojo najboljšo prijateljico. Tudi kolesarjenje v službo in po opravkih je način gibanja in rekreacije.

Trenirajte s prijatelji

V družbi trening hitreje mine in je tudi manj duhomoren oziroma na kratko - vse je bolj zabavno v družbi.

Vodene vadbe ali osebni trener

Veliko ljudem se, ko so sami, nič ne ljubi. Drugačni pa so, ko so v skupinah in nočejo zaostajati. Tudi navodila osebnega trenerja jih večina uboga, če ne zaradi drugega, ker ga plačujejo točno za to.

Tudi kvalitetno spanje je del treninga

Vsaj pri tej točki lahko zmagate - za dober trening je potrebno biti kvalitetno naspan ter spočit in tu ne bi smeli zaostajati za drugimi.

 Preberite še: S kvalitetno prehrano v zdravo zimo. ali Brez izgovorov! 20 - minutni trening za lepšo postavo in dobro počutje (glasbo izberite sami!)