4 videi za spodbudo v zdravo gibanje

Naj vas David Beckham navduši za šport (foto: Photo Works) Photo Works
25. 7. 2013

Naj vam bodo David Beckham, Muhammad Ali, Arnold Schwarzenegger in novozelandski ragbijaši inspiracija za rekreacijo.

Kako odličen si?

Eric Horner ni nihče, ki bi ga morali poznati. Je le možakar, ki je sedel za računalnik in posnetke iz filma Klub golih pesti (Fight Club) združil s citati velikih športnikov. No, velikih športnikov, vključujoč Muhammada Alija in Rockyja. O borbi, o prebijanju lastnih zmožnosti, o premagovanju naših slabosti. Pa še glasba je odlična.

Nič ni nemogoče

David Beckham preden je postal David Beckham. Športnik, ki je več kot le s čudovitim življenjem blagoslovljen model za spodnje hlače. Za njim so leta trdega treninga, odrekanj in neizprosnih izzivov. Odpornost v kombinaciji z zaupanjem v lastne sposobnosti. "Svet je okrogel." Vsi pridemo do istega konca.

Moč pravilne priprave

Nobeno športno moštvo se na tekmo ne pripravi tako, kot novozelandski ragbijaši. Imajo svoj ritual, sledijo tradiciji. Verjamejo. Posnetek neverjetne intenzivnosti.

"Mogoče" ne obstaja

"Ko zjutraj vstaneš, si moraš reči: 'Jaz bom zmagovalec. In za to bom naredil vse, kar je potrebno,'" nas poduči Arnold Schwarzenegger, ki iz življenja nikoli ni odstranil športa. Še vedno pumpa, "Still pumping", uteži, ki so Arnoldu pomagale do uspeha na številnih področjih: fitnesu, Hollywoodu, politiki. Njegov nasvet: trdo delo.