Vogar: najlepši razgled na Bohinjsko jezero, za 110 € pa lahko v tandemu odjadrate v dolino

Vogar: najlepši razgled na Bohinjsko jezero, za 110 € pa lahko v tandemu odjadrate v dolino (foto: DDD) DDD
26. 9. 2021

Razgled po Bohinju in jezeru z Vogarja je zares čudovit in vreden vsakega koraka. Če boste dovolj zgodni, lahko ujamete jezero, ki se kopa v megli, nato pa se kot v kakšnem filmu odpre nebo in sonce objame vse veličastne grebene Spodnjih bohinjskih gora. Izlet je primeren tudi za družine.

Planina Vogar, ena številnih fužinskih planin v Julijskih Alpah, leži na najbolj vzhodnem vrhu grebena nad severno obalo Bohinjskega jezera.

DDD

Priljubljena izletniška točka je postal prav zaradi krasnih razgledov in Kosijevega planinskega doma. Planina je tudi izhodiščna točka za jadralne padalce. Polet v tandemu vas bo stal 110 evrov, a menda je doživetje vredno vsakega centa.

Do Kosijevega doma na Vogarju, ki se lahko pohvali z odlično gostinsko ponudbo, boste iz Stare Fužine pri Bohinjskem jezeru po lahki in označeni poti, primerni tudi za otroke, potrebovali približno 1 uro in 15 minut.

DDD

Na vrhu vas čaka tudi ena od številnih klopc ljubezni, kjer boste naredili čudovito fotografijo za spominski album in Instagram.

Še nekaj idej za družinske izlete:

Zajamniki nad Pokljuko in Slemenova špička nad Vršičem

Kriška gora (1417 m) - Instagram gugalnica, razgled in odlični štruklji

Osolnik - kratek, a zanimiv vzpon, primeren tudi za najmlajše pohodnike