Marko Džalo (maser v kolesarski ekipi Ineos) razkrije smešni prigodi s tekmovanj

Marko Džalo (maser v kolesarski ekipi Ineos) razkrije smešni prigodi s tekmovanj (foto: Profimedia) Profimedia
18. 9. 2020

Kolesarska tekmovanja so napeta in stresna še posebej za kolesarje, včasih pa jih popestrijo prigode v ekipi. Dve nam je razkril Marko Džalo, ki trenutno sodeluje pri ekipi Ineos. 

Marko Džalo že precej časa spremlja kolesarske tekme iz prve vrste - v vlogi maserja. Trenutno sodeluje z ekipo Ineos, do sedaj pa je bil priča že petim rumenim majicam. Na dirkah se mu je zgodilo marsikaj - tudi smešne prigode in dve je v videu delil z nami. 

Ne spreglejte nagradne igre na koncu članka!

Marko se v videu spominja dveh prigod s kolesarskih tekem in kot boste videli, je v prvi glavni junak ravno on sam. Poglejte, čemu se danes smeji, takrat pa je bila to velika napaka, ki je nikoli ne bo ponovil. 

Ena od prigod z lanske vuelte:

"Bila je druga etapa vuelte. Naši kolesarji so se prišli boriti za zmago ali vsaj za dober končni rezultat. Prva etapa je bil ekipni kronometer, kjer smo se odrezali vredu. Druga etapa je bil mešan teren, kjer nismo pričakovali večjih težav. Vodilni kolesar naše ekipe Wout Poels je končal 10 minut za prvimi (s prvo skupino je prišel Primož Roglič, ki je bil na koncu zmagovalec vuelte).

Drugi kolesar iz ekipe Vasil Kiryienka je znan kot tiha oseba, ko se razjezi, pa ni fino, da je kdo v bližini. Zaostal je kakšnih 25 minut za prvo skupino. Videli smo ga, ko je šel mimo avtobusa (1 km pred ciljem). Bil je čisto bel od soli - dehidriran, ker je bilo zelo vroče. Ujel je časovno zaporo za kakšno minuto in pol, tako da je bil še znotraj dirke. 

Znano je, da se kolesarji po etapi ohlajajo na trenažerjih. V avtobusu sem vprašal, kdo upa Kiriju (Kiryienki) predlagati, naj gre na trenažer. Eden od maserjev se je brezskrbno javil. Kiryienka je prišel na avtobus z jeznim, steklenim pogledom. Trenerji in direktorji so se mu umikali, maser pa ga je mimogrede vprašal, če gre na trenažer. Kiri je prijel čelado, jo vrgel po tleh, brcnil čez avtobus in po rusko zaklel. Maser ga je vprašal: o ne boš? Skoraj mi je ušlo od smeha, cel avtobus se je smejal, celo Kiri."

NAGRADNA IGRA

Marko Džalo bo nekomu izmed vas podaril terapevtsko masažo, s katero se sproščajo in regenerirajo kolesarji ekipe Ineos. 

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za masažo izpod rok strokovnjaka.

V nagradni igri lahko sodelujete do 20. 9. 2020.