Pohodništvo in kolesarjenje sta najbolj priljubljena športa med Slovenkami

Pohodništvo in kolesarjenje sta najbolj priljubljena športa med Slovenkami (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
23. 6. 2022 Promocijsko sporočilo

Navkljub čudnim časom, v katerih živimo pretekli dve leti, lahko z gotovostjo trdimo, da je v vsem slabem tudi nekaj dobrega. Tako smo se v zadnjih letih končno pričeli zavedati pomena lastnega zdravja in začeli delati tudi na preventivi in načinih, kako ga kar najbolj okrepiti.

Seveda je za zdrav duh v zdravem telesu najlažje poskrbeti z redno športno aktivnostjo. Valiconova raziskava, ki so jo opravili v maju 2022 na vzorcu 750 žensk, je pokazala, da sta daleč najbolj priljubljena športa pohodništvo in kolesarjenje.

Kako pogosto in intenzivno?

Zaprtje fitnesov in ostale omejitve gibanja so nas poslale nazaj k naravi in v Sloveniji je možnosti za rekreacijo na prostem resnično veliko. S pohodništvom se tako danes rekreativno ukvarja kar 72 % vprašanih žensk, s kolesarjenjem pa 51 %. 40 % pohodnic svojemu hobiju nameni čas večkrat tedensko, takšno frekvenco kolesarjenja pa vzdržuje 20 % Slovenk. Večina je stopnjo zahtevnosti svoje aktivnosti opisala kot rekreativno oz srednje težko. 

Najpomembnejši dejavniki odločanja za vadbo so največkrat pozitiven vpliv na zdravje in dobro počutje nasploh. 87 % žensk, ki vadijo, je izjavilo, da se sa športom ukvarjajo zaradi svojega zdravja in boljšega počutja. Nenazadnje je to čas, ki si ga vzamejo zase in same ali v družbi naredijo nekaj za svoje zdravje, zbistrijo misli in se razbremenijo vsakodnevnih skrbi.

promocijska fotografija

Nakupovalne navade in izbira opreme

Nič nenavadnega ni, da nakupe športne opreme in oblačil 40 % žensk opravi izključno v fizičnih trgovinah. 57 % jih nakupovanje kombinira z naročanjem na spletu, kjer opravijo večinoma nakupe že preverjenih izdelkov in oblačil, sploh v času večjih znižanj in razprodaj.

Najpomembnejši dejavniki odločanja so dobra kakovost za ceno, široka ponudba izdelkov in v skladu s tem dejstvo, da lahko kupec vedno najde tisto, kar išče.

Posebej pri znamkah, ki so na našem tržišču prisotne manj časa, je kupcem pomembno, da lahko izdelek ali oblačilo pred nakupom pomerijo, podrobneje pogledajo in se o nakupu posvetujejo s svetovalcem. 

promocijska fotografija

V fizični trgovini smo pripravljeni odšteti več

Vloga fizične trgovine v nakupnem procesu je še zmeraj nadvse pomembna: preverjanje izdelka v trgovini in posvetovanje s prodajalcem sta najpogostejši način raziskovanja pred ali med nakupom. V trgovini se bomo tudi prej odločili za nakup znamke, ki je še ne poznamo, nam jo je pa priporočil znanec ali prijazni prodajalec. Odločitev za nakup tehničnih oblačil kot so Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro W bo verjetno padla ravno v trgovini, kjer se bomo sami prepričali, da nam ustrezajo, se podučili o vseh lastnostih in prednostih, ki nam jih pajkice ponujajo in si ustvarili mnenje tudi na podlagi majhnih detajlov, ki jih delajo posebne. Vse to je nadvse pomembno, ko se odločimo za nakup izdelka višjega cenovnega razreda in fotografije oblačil na spletu z opisom v nekaj stavkih, nam še vedno ne morejo nadomestiti izkustvenega vtisa.

Vsekakor so tudi Slovenke naravnane vse bolj trajnostno – želijo si opreme in oblačil, na katere se lahko zanesejo in jim bodo služila dolgo časa. Fjällräven s svojo filozofijo tako predstavlja vse bolj privlačno izbiro, ob tem pa so razširili tudi svojo ponudbo oblačil za nežnejši spol. 

Zakaj so Fjällräven oblačila vredna, da jih spoznate, se lahko prepričate na prodajnih mestih Annapurna, Iglu Šport in LeForma.