Prihaja Športni vikend Ljubljanica!

Prihaja Športni vikend Ljubljanica! (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
28. 8. 2017

Prvi septembrski vikend se začenja Športni vikend Ljubljanica – vikend, posvečen športu, rekreaciji ter zabavnemu druženju.

Letos bo prireditev, ki že osem let združuje različne športne dogodke z zabavo, adrenalinom in druženjem, potekala kar dva vikenda!

Dogajanje prvi vikend

V soboto, 2. septembra, od 11. ure dalje bodo Kongresni trg najprej zavzeli najmlajši, ki bodo svoje male nožice razgibali na Otroških tekih povodnega moža. Ti so brezplačni in niso tekmovalne narave, dovoljena pa je tudi pomoč staršev. Malčki bodo zagotovo uživali v družbi povodnega moža in maskote Vzajemko.

Nočni tek Ljubljanica

Ko bo padel mrak, pa se bodo na traso ob Ljubljanici podali:

  • ob 20. uri tekači, ki bodo tekli na 5 kilometrov,
  • ob 21. uri vsi tisti, ki se bodo podali na 10 in 21 kilometrski tek.

Mogoč bo tudi tek za podjetja in organizacije v štafetah na 10 in 21 kilomerov.

Že 8. Nočni tek Ljubljanica bo pravi spektakel in po pričanju udeležencev eden izmed najlepših nočnih tekov v Sloveniji. Vabljeni vsi, tisti, ki boste tekli za uvrstitev, in vsi, ki se boste na tek v soju ljubljanskih mestnih luči podali zgolj za zabavo. Finalni nočni tek bo letos 14. oktobra v Portorožu.

Zaključek prvega vikenda

Tekaško dogajanje bo pospremila glasba. Za pozitivno vzdušje bo poskrbela skupina CARPE DIEM, ki bo občinstvo na Kongresnem trgu zabavala pozno v noč.

Dogajanje bo dodatno popestril še žreb bogatih nagrad, v katerem sodelujejo prav vsi udeleženci dogodkov.

Dogajanje drugi vikend

Urbani gladiator Ljubljana

Tisti, ki vas poganja adrenalin, boste imeli možnost udeležbe na dogodku Urbani gladiator Ljubljana.

Na znamenitih točkah Ljubljane (Tromostovje, Ljubljanski grad, Golovec, Blažev grič in Špica) se boste lahko spopadli z blatom, vodo, ognjem ter različnimi bremeni in ovirami, prečkali Ljubljanico ter Gradaščico in počeli še marsikaj, kar si drznejo le najbolj pogumni.

Urbani gladiator bo na sporedu 9. septembra s starom od 17. ure dalje na Kongresnem trgu.

Gladiator za najmlajše

Premierno bodo na svoj račun prišli najmlajši, ki se bodo udeležili Decathlon urbanega gladiatorčka v BTC-ju na parkirišču pri Koloseju.  Ta bo na sporedu v soboto, 9. septembra, od 11. do 14. ure.

Bike festival Ljubljanica

Nedeljsko jutro, 10. septembra, bo pripadlo kolesarjem – Na Bike festivalu se bodo popeljali po Ljubljani in njeni zeleni okolici.

Kolesarski dogodek je namenjen vsem ljubiteljem kolesarjenja, tako družinam kot posameznim rekreativcem in profesionalcem.

  • Tisti bolj hitri in vzdržljivi lahko izberete Veliki maraton Ljubljanica, dolg 78 km,
  • tisti z nekoliko manj kolesarske kilometrine pa Mali maraton Ljubljanica v dolžini 35 km.

Za več informacij o dogodkih preverite na www.ljubljanica.net