Za lagodno vijuganje po smučišču!

Za lagodno vijuganje po smučišču! (foto: Elan) Elan
8. 12. 2016 Promocijsko sporočilo

Poznate Lightskiing? Gre za koncept, ki so ga v Elanu razvile ženske, a ne katerekoli ženske, temveč strastne smučarke, ki so belim strminam posvetile svoje življenje.

To so ambasadorke smučanja, tekmovalke v svetovnem pokalu, smučarske popotnice, učiteljice smučanja ali drugačne navdušenke nad smučanjem. To so ženske, ki so pomagale pri snovanju novih, ženskam prilagojenih smučarskih inovacij.

V Elanu so najprej raziskovali žensko smučanje in njihove potrebe, nato pa znanje prelili v smučarske inovacije, ki se jasno pokažejo na smučišču. Inovacije so razvijali skupaj s strokovnjaki v Elanovem razvojnem oddelku, vsako novo rešitev pa so dodobra preverile članice naše W Studio ženske testne skupine.

Elan pa je pripravil tudi prav posebno srečanje na Krvavcu. Podrobnosti preverite na Elanov smučarski dan.

Lightskiing

Zakaj Lighstskiing? Ker se v vsaki ženski skriva odlična smučarka. In ker so vse izdelke iz serije Lightskiing preverile in potrdile članice Elanovega W Studia.

Povsem vseeno je, če ste začetnica ali vrhunska smučarka, če raje lagodno vijugate po progi ali agresivno režete zavoje, ali če ste na snegu raje s prijatelji ali družino, ali pa vam je smučanje čas za vas same. Lightskiing smo razvili za vse vas. Le izberite Lightskiing opremo, ki je usklajena z vašo strastjo in željami in se pripravite na smučarsko izkušnjo, kakršne še niste doživeli.

Tehnologija Slimshape – energija, ravnotežje, nizka teža

Elanova patentirana tehnologija Slimshape občutno zniža težo, zato so Elan smučke najlažje na svetu. Specifična školjkasta oblika konstrukcije omogoča tanko in lahko smučko, obenem pa zagotavlja izjemno trpežnost in moč.

Za še boljše vozne karakteristike imajo smuči prilagojeno upogljivost s poudarkom na torzijski stabilnosti. Energija s smučarke se tako bolje prenaša na smučko in omogoča ekstremen oprijem robnikov in nadzorovane zavoje.

Tubelite Woodcore - moč, nizka teža, dinamika

Sredico TubeLite Woodcore je lahka laminirana lesena sredica s posebnimi votlimi karbonskimi palicami, ki sledijo stranskemu loku smučke. Zagotavljajo torzijsko stabilnost in izjemno odzivnost, obenem pa omogočajo zmanjšanje količine materiala, ki se uporbalja za izdelavo smuči. Rezultat je izjemno nizka teža, odzivnost in stabilnost smuči.

Elan Delight Supreme

RST Sidewall - moč, nadzor, stabilnost

Prilagojen prenos sil in energije s smučarja na rob smučke, ki zagotvlja optimalen oprijem robnikov po celi dolžini smuči.

Early Rise Rocker - enostavni zavoji

Brezskrbni in enostavni zavoji, ki jih omogoča zmeren rocker profil na sprednjem in zadnjem delu smuči, ki omogoča krajšo efektivno dolžino robov smuči.

Elan Delight Style Lightshift

Speed Magic Power Shift

Speed Magic je prava izbira smučark, ki od smuči zahtevajo natančnost in agilnost, obenem pa so to smuči, ki povsem utelešajo koncept Lightskiing.

To je smučka s tekmovalnimi geni, ki je opremljena z najnaprednejšo tehnologijo, ki je bila prilagojena za potrebe smučark.

  • Profil Amphibio združuje prednosti camber in rocker tehnologije.
  • Camber profil na notranjem robu smučke omogoča najboljši stik robnikov s snežno podlago in s tem boljši oprijem in kontrolo v zavoju.
  • Rocker profil na zunanjem robu smučke pa s krajšim stikom robnika s podlago zagotavlja enostavne in gladke zavoje.
  • Tehnologija Powerspine pa s posebno konstrukcijo omogoča optimalen prenos sil s smučarja na smučko.

V smuči Speed Magic pa so vgrajene še naslednje tehnologije: RST Sidewall, Laminated Woodcore in Mono Ti ojačitev. To so smuči za smučarke, ki ne sklepajo kompromisov.

Insomnia Power Shift

Insomnia je hitra in izjemno odzivna smučka za kombinacijo kratkih in dolgih zavojev na urejenih snežnih podlagah.

Zasnovana je na tehnologiji Amphibio 4D, ki je prva štiridimenzionalna smučarska tehnologija na trgu. Leva in desna smučka se razlikujeta, saj tehnologija združuje camber in rocker profil; prvi skrbi za odličen oprijem robnikov, drugi pa omogoča hitrejše in bolj direktne zavoje.

Amphibio 4D tehnologija pa gre še korak naprej, saj se smuči razlikujejo tudi na sprednjem in zadnjem delu. Konveksni sprednji del omogoča bolj natančen vstop v zavoj, konkavni zadnji del pa zagotavlja optimalen izhod iz zavoja in navezavo v nov zavoj. Po zaslugi uporabe Dual Shaped Titaniuma pa smo občutno povečali torzijsko stabilnost smuči in zmanjšali njihovo težo. Insomnia Power Shift je odlična ženska all-mountain smučka z izjemno odzivnostjo.

Delight Supreme Power Shift

Namenjene so ženskam, a želijo si jih tudi moški. Osnova za smuči Delight Supreme Power Shift so najlažje smuči na svetu, ki smo jih dodatno ojačali in s tem še izboljšali njihovo odzivnost. Delight Supreme je ekstra močna različica najlažje smučke na svetu.

Namenjena je smučarkam, ki si želijo trpežno in dinamično smučko, domačo na vseh možnih terenih. Utrujenost po nekaj spustih je preteklost, saj izjemno nizka teža smuči omogoča manjšo porabo energije in brezskrbno uživanje na smučišču do konca smučarskega dne.

Patentirana tehnologija Slimshape omogoča izjemno znižanje teže in zagotavlja optimalen oprijem robnikov po celi dolžini smučke tudi pri visokih hitrostih. Dodatne karbonske ojačitve še dodatno izboljšajo odzivnost in stabilnost pri visokih hitrostih. Ta tehnologija vam bo Elan Delight Prime Lightshiftomogočila zavoje in »karvanje«, kot ga še niste doživele.

Delight Prime Light Shift

Delight Prime je najlažja smučka na svetu, ki ohranja izjemno odzivnost in jo združuje z enostavno uporabo. Ponuja odlične vozne lastnosti in enostavne zavoje.

S tehnologijo Slimshape smo smučki močno znižali težo in obenem zagotovili optimalen prenos energije s smučarke na smučko. Rezultat je izjemno uravnotežena in odzivna smučka z odličnim oprijemom robnikov pod smučarskim čevljem, ki omogoča brezskrbno in enostavno smučanje v širokem razponu razmer in snežnih podlag.

Delight Style

S pomočjo Delight Style tudi rekreativne smučarke smučajo kot profesionalke. Ultra lahki materiali so osnova za izjemno nizko težo, tehnologija Wavelight pa poskrbi za za odlično oporo in stabilnost.

Black Magic Light Shift

Smučko Black Magic smo zasnovali za rekreativne smučarke, ki uživajo v smučanju in si želijo v svojem smučanju še napredovati. To je smučka za ženske, ki sta jim stil in eleganca pomembna, zato ni presenečenje, da smo jih ljubkovalno poimenovali »kratka črna oblekica« Elanove smučarske kolekcije.

Za smučko smo uporabili Elanovo WaveFlex tehnologijo, ki združuje odlično upogljivost smučke za enostavne zavoje ter torzijsko stabilnost, ki zagotavlja dober oprijem robnikov. Sredica smučke Supralight pa poskrbi za izjemno nizko težo.

Več informacij o smučeh na: www.elansports.com

NAGRAJUJEMO: Elanov smučarski dan