Smučarska skakalka Ema Klinec: Nikoli nisi tako dober, da ne bi bil lahko še boljši

Smučarska skakalka Ema Klinec: Nikoli nisi tako dober, da ne bi bil lahko še boljši (foto: instagram) instagram
16. 12. 2019

Smučarska skakalka Ema Klinec se je letos v odličnem slogu vrnila po težki poškodbi kolena, potem ko je lani, ko je dobro začela sezono, padla na državnem prvenstvu.

V Klingenthalu si je Ema priskakala drugo mesto in tako potrdila dobro pripravljenost, ki jo je kazala že od začetka sezone.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🥈 Tokrat mi je uspel lep skok in super 2. mesto. 🇩🇪👋

A post shared by Ema Klinec🇸🇮 (@klinecema) on

Ema Klinec, 21-letnica iz Poljan, je zelo posebna deklica, ki se je namesto nad baletom nad smučarskimi skoki navdušila že kot šestletnica.

Z najboljšimi slovenskimi skakalkami trenira že sedem let, njeno ljubezen do skokov pa podpira cela družina. Že kot 15-letnica je tekmovala na najvišjem nivoju, tako da je drobno dekletce, ki tehta le 50 kilogramov, očitno rojeno za letenje.

S skoki sta se ukvarjala tudi starejši brat Gašper in sestra Barbara, a sta zdaj oba presedlala med trenerje. Letos poleti je Ema med pripravami za novo sezono prvo osvojila tudi vrh Triglava, za boljše ravnotežje pa se je odločila poskusiti tudi z jahanjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Prava" Slovenka💪 2864m #highest #slovenian #mountain

A post shared by Ema Klinec🇸🇮 (@klinecema) on

Ema Klinec in ostale 'leteče' Slovenke imajo zdaj do januarja prosto, tako da bodo lahko praznike preživele v krogu svojih družin.

Preberite še: 9 stvari, ki krasi "kul" ženske ali Kdo je super ženska Ester Ledecka?