To je prava vadba za vas! (Glede na vaše nebesno znamenje)

To je prava vadba za vas! (Glede na vaše nebesno znamenje) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2021

Niste sigurni, katera vadba bi bila najboljša za vas? Odgovor je v zvezdah! Preverite, kateremu športu morate dati priložnost, glede na vašo horoskopsko znamenje.

KOZOROG

Pri športu iščete aktivnosti, kjer združite svoje telo in misli. Radi preizkušate sami sebe, zato imate radi športe, ki vam predstavljajo izziv. Prosti čas nekoliko raje preživljate sami, kakor v skupini večih ljudi, zato vam ekipni športi morda niso najbolj po godu.

Predlogi: Plezanje, pilates, biatlon

VODNAR

Obožujete dejavnosti zunaj, na svežem zraku. Šport za vas predstavlja svobodo, zato so dobra izbira aktivnosti, ki vas ne omejujejo in vam omogočajo, da delate skladno s svojim instinktom. Imate ogromno energije, zato vam redno gibanje ne predstavlja pretiranih težav.

Predlogi: Jadranje, kolesarjenje, rafting

RIBI

Svet doživljate zelo čustveno. Tudi pri športu vam ustrezajo dejavnosti, pri katerih lahko začutite svoje telo ter izražate svojo kreativno, nežno, netekmovalno naravo.

Predlogi: Joga, vodna aerobika, vse vrste plesov

OVEN

Ste močno znamenje, ki rado preizkuša svoje limite. Všeč so vam tudi takšni športi; hitri, fizično naporni, polni izzivov. V ekipah se znajdete dobro takrat, ko vodite, sicer pa vam bolj ležijo individualni športi.

Predlogi: Kolebnica, gorsko kolesarjenje, dvigovanje uteži

BIK

Kljub temu, da navzven delujete mirni in stabilni, v vas pogosto kar vre. Veliko stvari ženete k srcu in vsaka malenkost se vas lahko dotakne. Šport je za vas način, kako se sprostite, otresete skrbi in izrazite svoj notranji ogenj. Svetujemo aktivnosti, ki od vas zahtevajo koncentracijo in mirnost, a vam hkrati predstavljajo izziv.

Predlogi: Judo, qigong, golf

DVOJČKA

Za vas je šport veliko več, kot samo gibanje; potrebujete vadbo, ki vam bo predstavljala tudi mentalen izziv. Za aktivnosti lahko hitro izgubite zanimanje, zato ni nič nenavadnega, če svoje športe pogosto menjate. Ker pa ste zelo družabni, se lahko odlično odrežete tudi v ekipnih športih, kjer boste svoje soigralce spravljali v dobro voljo.

Predlogi: Capoeira, odbojka, potapljanje

RAK

Ste izjemno čustveni in pogosto veljate bolj za umetnike, kakor za športnike. A tudi šport je lahko odločen način, s katerim se lahko izražate in prisluhnete svojemu telesu. Najboljši športi za vas so taki, kjer ste lahko do svojega telesa nežni ter ga resnično začutite. Kot se za vodno znamenje spodobi, pa pridejo v poštev tudi vsi vodni športi.

Predlogi: Plavanje, vodna gimnastika, jazz balet

LEV

Pri športu ste radi uspešni, še bolj pa vam je pomembno ohranjanje kondicije ter postave. Kakor vsako ognjeno znamenje, imate ogromno energije, zato si radi postavljate izzive in preizkušate lastne meje. Idealni športi za vas so fizično napornejši in polni izzivov.

Predlogi: Boksanje, cross-fit, tek

DEVICA

Vaša preciznost in natančnost vam včasih kar malo prepreči, da bi se pri športu popolnoma sprostili in uživali. A s tem ni prav nič narobe! Všeč vam bodo športi, ki od vas zahtevajo mirnost in koncentracijo, zaradi vaše introvertirane narave pa vam bodo morda nekoliko bolj všeč športi, kjer ste sami.

Predlogi: Lokostrelstvo, tai chi, balet

TEHTNICA

Izjemno pomembno vam je dobro počutje, zaradi česar se zavedate pomena gibanja – tudi, če niste vedno od volje za aktivnosti. Za vas so super izbira športi, ki niso pretirano eksplozivni in vam omogočijo sprostitev. Pomembni so vam odnosi z bližnjimi, zato se boste športov z veseljem lotili tudi z dobrimi prijatelji ali boljšo polovico.

Predlogi: Rolanje, kolesarjenje, pohodništvo

ŠKORPIJON

Intenzivnost je ena izmed vaših glavnih lastnostih. Radi čutite napor ter preizkušate svoje sposobnosti. Radi vidite napredek in rezultate, zato hitro izgubite zanimanje takrat, ko morate na te rezultate predolgo čakati. Ker ste izjemno strastni, vam bi ležale tudi aktivnosti, kjer je to strast potrebno izražati.

Predlogi: Kajakaštvo, padalstvo, salsa

STRELEC

Glavni kriterij pri izbiri aktivnosti za vas je, da se ob tem zabavate. Šport je za vas lahko odlična sprostitev, v kolikor izberete aktivnosti, ki vas zanimajo in pospešijo srčni utrip. Radi imate hitrost, odlično pa se znajdete tako v individualnih, kakor tudi ekipnih športih.

Predlogi: Jahanje, smučanje, soteskanje (canyoning)