Nekdanja miss Slovenije je razkrila, kakšno vadbo najpogosteje prakticira sama

Nekdanja miss Slovenije je razkrila, kakšno vadbo najpogosteje prakticira sama (foto: Profimedia) Profimedia
15. 10. 2022

Nives Orešnik, nekdanja miss Slovenije, nam je v pogovoru razkrila, s kakšno vadbo se sama najraje ukvarja za vzdrževanje vrhunske kondicije.

Nekdanja miss Slovenije, Nives Orešnik, je danes osebna trenerka in vaditeljica vodenih vadb. V svojih dveh vadbenih studiih nudi vse, kar posameznik potrebuje za zdravo življenje in dobro počutje.

Pomena vadbe pa se Nives zaveda tudi sama. V pogovoru je povedala, da jo šport spremlja že praktično celo življenje. V otroštvu in mladosti se je ukvarjala z gimnastiko, akrobatiko, atletiko ter plesom. 

Ko se je odločila za poklic vaditeljice, se je namerno spoznala s čim več različnimi vadbami. "Želela sem imeti čim več znanja, saj sem vedela, da bom tako lažje dobila zaposlitev. Obenem pa sem videla, da se vadbe med seboj zelo prepletajo in dopolnjujejo." 

Danes svojim strankam ponuja najrazličnejše vadbe. Osebno ji je med ljubšimi nedvomno vadba "Fit Barre", ki združuje elemente baleta, joge, pilatesa in fitnes vaj. 

Nives pa poudarja, da se je pomembno udeležiti različnih vadb: tako tistih za moč in zmogljivost, kakor tudi za raztezanje in sproščanje. Obenem poudarja, da je vadbo treba prilagoditi našim trenutnim potrebam, željam in zmogljivostim. 

Kakšno vadbo pa sama najpogosteje prakticira danes?

"Pri sebi rada združujem tako intenzivne treninge, kakor tudi jogo in pilates. Različne vadbe kombiniram glede na to, kaj v nekem trenutku potrebujem. Sploh v zadnjem času se vse bolj vračam k umirjenim, zmernim vadbam," je povedala.

Celotnemu pogovoru z Nives prisluhnite tukaj: