AVOKADO
Avokado je odlična alternativa za maslo, saj ima podobno teksturo, poleg tega je bogat z zdravimi mononenasičenimi maščobami, vitamini in minerali. Zreli avokado zmečkajte ali pretlačite in ga uporabite namesto masla na toastu ali kot namaz za sendviče.
GHEE
Ghee je vrsta prečiščenega masla, ki je bilo segreto in ločeno od mlečnih trdnih snovi, tako da je ostala le čista maščoba. Ghee ne vsebuje laktoze in kazeina, dveh sestavin mlečnih izdelkov, ki lahko pri nekaterih ljudeh povzročata prebavne težave. Ghee ima sicer veliko nasičenih maščob, vendar je tudi bogat vir zdravih maščobnih kislin.
Morda vas bo zanimalo tudi:
V epizodi Aktivni podkasta je z nami Alenka Košir, nekdanja ritmična gimnastičarka, manekenka, profesorica športne vzgoje in trenerka. S svojim znanjem je zasnovala posebne vadbe VIIT, številne praktične nasvete za boljše zdravje in počutje pa deli tudi na svojih družbenih omrežjih.
Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj. 👇