Ne spreglejte 5 odličnih virov beljakovin (in to niso jajca in meso)

25. 4. 2021
Deli
3 / 5
Profimedia

FIŽOL

Vsekakor kupite suhega. Saj ni tako težko fižol namočiti, kajne? Je to sploh nujno? Ne. Nekatere jedi bodo celo boljše, če jih pripravimo iz fižola, ki ga nismo namakali – tekočina, v kateri se bo fižol kuhal, bo postala okusna juha. Vendar pa namakanje močno skrajša čas kuhanja. Tudi tekstura fižola bo fantastična (v primerjavi s tistim iz pločevinke).

100 gramov kuhanega pinto fižola denimo vsebuje približno 2 grama beljakovin, 6 mg vitamina c, 15 mg kalcija in 98 mg kalija.

100 gramov kuhanega ledvičastega fižola pa približno 5 gramov beljakovin, 35 g vitamina C, 19 mg kalcija in 194 mg kalija.

Iz fižola lahko pripravimo različne juhe oziroma mineštre, odličen je kot solata, lahko ga spečemo ali pa pripravimo burgerje iz fižola.

 

 

 

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"