Bi morali vso sadje in zelenjavo olupiti pred uživanjem?

12. 11. 2022
Deli
2 / 2
Profimedia

Nekateri neolupljeni sadeži in zelenjava vsebujejo več vitaminov, kot če bi jih olupili. Jabolko na primer vsebuje 15 % več vitamina C, 20% več kalcija, 19 % več kalija, kar 85 % več vlaknin ... Veliko bolje boste založeni s hranljivimi snovmi tudi z neolupljeno rdečo peso, divjim korenjem, sladkim krompirjem, ingverjem, redkvijo in drugimi. 

Poleg tega nekateri olupki vsebujejo antioksidante, ki prav tako poskrbijo za zdravje. 

Pa vendar, kako jesti živila iz trgovine z olupkom? 

Proizvajalci pogosto poškropijo sadje in zelenjavo za boljšo rast in lepši izgled, vendar se na srečo to lahko spere z vodo. Če dobro operete zelenjavo in sadje, potem ne bi smeli imeti težav.

Preverite tudi Veste, kateri oreščki so najboljši za možgane (lahko zmanjšajo tveganje za Alzheimerjevo bolezen) ali pa Stroka odkriva: Moški s tetovažami so boljši možje

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"