Bizaren eksperiment: moški je vsak dan jedel surovega piščanca, dokler...

9. 2. 2024
Deli
Bizaren eksperiment: moški je vsak dan jedel surovega piščanca, dokler... (foto: Instagram @rawchickenexperiment (Posnetek zaslona))
Instagram @rawchickenexperiment (Posnetek zaslona)

Želel je dokazati, da surov piščanec ni tako nevaren, kot se zdi.

Zagotovo ste že slišali, da surovega piščanca ne bi smeli uživati, saj lahko to predstavlja tveganje za zdravje. A nekateri so prepričani, da to lahko počnemo. Eden takih je tudi Američan John, ki je želel dokazati, da v resnici lahko jémo tudi surovega piščanca oziroma da tako početje ni tako zelo nevarno.

Ne spreglejte:

Na svojih družbenih omrežjih je John delil eksperiment, ki ga je poimenoval kar 'Raw Chicken Experiment'. V okviru eksperimenta si je zadal, da bo vsak dan užival surovega piščanca, dokler ne pride do bolečin v želodcu. Vsak dan je dokumentiral in objavil posnetke, kako jé kose surovega piščanca, ki jih nato kombinira z različnimi prilogami in začimbami. Pogosto si ga privošči v kombinaciji s surovimi jajci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Jubal Show (@thejubalshow)

"Kadarkoli mi nekdo reče, da nečesa ne smem, me to samo še bolj pritegne. Tokrat je bilo tako z uživanjem surovega piščanca," je John povedal za People in ob tem dodal, da po dobrih dveh tednih s svojim načinom prehranjevanja še ni zbolel. S svojim eksperimentom je hitro pritegnil pozornost javnosti: danes mu na Instagramu sledi že preko 350 tisoč uporabnikov.

Nevarnost uživanja surovega piščanca

Po podatkih centrov za nadzor in preprečevanje bolezni je surov piščanec lahko "okužen s klicami Campylobacter, Salmonella ali Clostridium perfringens" in lahko povzroči številne težave. Ocenjuje se, da 1 milijon ljudi vsako leto zboli zaradi uživanja "kontaminirane perutnine".

"Če res zbolim, upam, da gre samo za tekoče odvajanje blata in manjšo bolečino v trebuhu," pravi John. "A dobil sem na desettisoče komentarjev, ki so me opozarjali, da je izid lahko veliko slabši. Le čas bo pokazal, kaj se bo zgodilo," zaključuje.

Vir: people.com

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger