Ingverjev napitek: pospešuje metabolizem ter pomaga drastično zmanjšati maščobo na trebuhu in stegnih

17. 3. 2024
Deli
Z rednim pitjem napitka iz ingverja lahko pripomorete k uravnavanju krvnega tlaka. (foto: Profimedia)
Profimedia

Na spletu je mogoče najti mnogo različnih diet in nasvetov za izgubo odvečne teže ter zmanjšanje maščobe na določenih delih telesa.   

Nekatere diete  prinašajo učinkovite rezultate, druge so manj učinkovite, kar je sicer odvisno tudi od drugih dejavnikov življenjskega sloga vsakega posameznika.    

Če želite v letošnje prve toplejše dni vstopiti bolj polni energije in za nameček še izgubiti kakšen odvečen kilogram, po svojih razmeroma hitrih rezultatih izstopa napitek iz ingverja, ki učinkovito pomaga pri topljenju maščob na trdovratnih predelih telesa, kot sta trebuh in stegna. Prav tako pospešuje metabolizem, kar je še dodaten plus za lepo oblikovano postavo.    

Ne spreglejte:

Recept za napitek iz ingverja

Za zdravilen napitek iz ingverja boste potrebovali: 1,5 litra vode, nekaj tanjših rezin ingverja (ena rezina naj ima približno 1 cm), ter malo limone.

Napitek pripravite tako, da najprej zavrete vodo, vmes pa olupite ingver in ga razrežite na nekaj rezin. Nato rezine dajte v vrelo vodo ter kuhajte, dokler ne postanejo mehke. Odstavite napitek, ga ohladite ter mu dodajte nekaj soka limone. Uporaben pripravek iz ingverja lahko pijete vsak dan. 

Vsestranska zdravilna moč napitka 

Vsestranska zdravilna moč ingverjevega napitka pa blagodejno vpliva še na mnoge druge vidike zdravja, saj ingver vsebuje več kot 100 spojin, ki zmanjšujejo vnetna stanja v telesu, prav tako zmanjšuje tudi tveganje za nekatera rakava obolenja.

Na račun zdravilne učinkovine gingerol ima številne protivnetne lastnosti, kar pripomore k različnim vidikom splošnega zdravja. Katere so med njimi?

Ingver vsebuje mnoge protivnetne učinkovitne.

Ingver vsebuje mnoge protivnetne učinkovitne.

Profimedia

Pomoč pri uravnavanju krvnega tlaka

Z rednim pitjem napitka iz ingverja lahko pripomorete k uravnavanju krvnega tlaka, preprečuje pa tudi nastajanje krvnih strdkov, ki so usodni za marsikatero srčno bolezen.

Omogoča lajšanje bolečin v sklepih in pripomore k boljši cirkulaciji

Zaradi protivnetnih lastnosti redno pitje napitka iz ingverja lajša in preprečuje tudi bolečine v sklepih in pomaga pri boleznih kot je artritis. Ingver ima zlasti na račun vsebnosti cinka in železa, ki pomagata izboljšati pretok krvi, tudi moč tudi pri povečanju cirkulacije v telesu.  

Ugoden vpliv na prebavo  

Ingverjev napitek je dober tudi za zdravo prebavo, saj pomaga pri odpravljanju različnih prebavni težavah, med katerimi so napenjanje, zaprtje in refluksna kisilna.    

Zaščita pred sezonskimi okužbami in pomočnik pri okrepitvi imunskega sistema

Ingver je znan po uporabnosti tudi v času povečanja sezonskih okužb. Uporablja se lahko preventivno, prav tako učinkovito zmanjšuje simptome pri prehladih, gripi in podobnih okužbah. Redno uživanje ali pitje ingverja v različnih pripravkih, pripomore tudi k krepitvi imunskega sistema.  

Vir: miss7zdrava.24sata.hr

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ