Kako je Jelena Dokić izgubila 20 kilogramov? Iz prehrane je črtala ta živila

8. 7. 2024
Deli
Kot je pojasnila, je na jedilnik dodala veliko več solat in lahkih juh ter izgubila približno 20 kilogramov. (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekdanja teniška igralka, rojena v Osijeku, je nedavno o svojih novih življenjskih navadah spregovorila kot gostja v Australia's Today Show. Nekdanja junakinja "belega športa" Jelena Dokić, ki je tekmovala za Avstralijo, se je odločila odgovoriti na zlobne komentarje na družbenih omrežjih o svojem videzu.

Danes Jelena poroča o športu, v katerem je leta 2002 dosegla četrto mesto na lestvici WTA in slovela za eno najlepših igralk na svetu. Glede na to, da se je pred desetimi leti zaradi poškodbe upokojila iz profesionalnega športa in se vmes še dodatno zredila, je Jelena zadnje mesece postala odgovornejša do svojega zdravja.

Preberite še: 

Kot je pojasnila, je na jedilnik dodala veliko več solat in lahkih juh ter izgubila približno 20 kilogramov. A njen videz še vedno sproža grde komentarje na družbenih omrežjih.

"Zvečer ne jem več težkih obrokov in ne jem po 19. uri."

"Zvečer ne jem več težkih obrokov in ne jem po 19. uri."

Profimedia

Pred kratkim je gostovala v avstralski televizijski oddaji "Today Show" in razmišljala o nedavnih ne preveč lepih komentarjih. "Podala sem se na pot zdravja in izgubil 20 kilogramov, a tudi to ni dovolj. Nekateri menijo, da se ne zavzemam več dovolj za tiste, kar sem sama nekoč bil. Torej se navsezadnje počutiš enako slabo,« je povedala komentatorka avstralskega Channel 9 in avtorica dveh knjig, Nezlomljivi in Neustrašni: Iskanje moči za nadaljevanje«.

V svojih spominih je opisala, kako je premagala travme iz otroštva in mladosti, trpinčenje očeta in nekdanjega trenerja Damirja Dokića, pobegnila pred nasilneži in ustvarila temelje za novo življenje v Avstraliji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

Naučila se je soočiti z okoliščinami, ki ji, milo rečeno, ne gredo na roko, a jo zlobni komentarji na račun njenega videza vseeno prizadenejo. Ne glede na to, kaj počne in ne glede na to, kako se postavi, jo bo nekdo žalil. Tokratne kritike prihajajo iz tabora XXL, je za oddajo Danes pojasnila, ker menda "ne zastopa več močenjših ljudi".

Televizijski nastop je sledil po njenem ostrem zapisu na Instagramu: "Ni dobro, če se zrediš, in ni dobro, če shujšaš. Ni dobro, če si številka 0, 10 ali 18, kot se zdi," je razmišljala nekdanja teniška igralka, ki je leta 1994 emigrirala v Sydney. Tedaj je že pet let resno igrala tenis in postala državna prvakinja Jugoslavije. Precejšen del teniške kariere, ko je ni več treniral oče, je preživela v Avstraliji, ki je danes njen dom.

Zdravstvene težave in aktivno življenje

"Imela sem določene zdravstvene težave, želela sem postati bolj zdrava. Ko sem lani dopolnila 40 let, sem začela razmišljati o svoji družinski anamnezi sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka in težav s srcem. Prav tako se je močno povečala moja poklicna angažiranost in morala sem biti bolj fit, fizično in psihično, da sem imela več energije, da sem to dosegla, sem se morala bolj zdravo prehranjevati," je pojasnila Jelena in dodala, da se ni toliko osredotočala na težo, ampak na sprejemanje boljših odločitev in tako je teža začela padati.

"Nehala sem jesti pozno zvečer, še posebej hamburgerje, pice, krompirček in sladkarije, ker sem se zaradi njih počutila leno in okorno, ko sem se morala zgodaj zbuditi in ujeti zgodnje jutranje lete. Zato zvečer ne jem več težkih obrokov in ne jem po 19. uri," je razkrila Jelena Dokić.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren