Morate na hitro izgubiti kilogram ali dva? Imamo načrt, kako lahko shujšate v 5 dneh!

31. 5. 2024
Deli
Pred zajtrkom, kosilom in večerjo pojejte banano ali jabolko. T (foto: profimedia)
profimedia

Če morate hitro shujšati, se ne predajte. Obstaja način, kako lahko izgubite nekaj kilogramov v samo 5 dneh.

Najhitreje boste shujšali v 5 dneh tako, da zmanjšate količino zaužitih kalorij in povečate količino vadbe. Za hitro hujšanje je pomembna tudi pravilna in zdrava prehrana.

Preberite še: 

Telovadite vsak dan

Gibanje je bistvenega pomena pri hujšanju, saj je to najhitrejši način za izgorevanje kalorij.

Študija Univerze v Pittsburghu pravi, da morate 5 dni na teden telovaditi 55 minut, da izgubite težo; vendar želite shujšati v 5 dneh, zato boste morali 5 dni telovaditi vsak dan. Želeli boste izvajati dejavnosti, ki porabijo največ kalorij.

  • ProHealth.com pravi, da bo ženska s 68 kilogrami, ki teče eno uro, porabila skoraj 550 kalorij; ta ista ženska bo porabila 680 kalorij z energičnim kolesarjenjem eno uro.

Jejte zajtrk

Bogat zajtrk takoj zjutraj bo zagnal vaš metabolizem in vam pomagal porabiti več kalorij čez dan. Če želite shujšati v 5 dneh, morate zajtrkovati, saj je to najpomembnejši obrok dneva.

  • Uživanje beljakov je najboljša izbira za zajtrk. Polni so beljakovin, ki vam bodo dale energijo, ki jo potrebujete za vadbo. Vsako jutro pojejte tri beljake.  

Voda in voda

Pitje vode pospeši vaš metabolizem in izplakne vaš sistem toksinov. Ohranil vas bo hidrirane in vam dal dodatno energijo za dokončanje vadbe.

  • Moral bi piti vsaj osem kozarcev vode na dan.

Izogibajte se ogljikovim hidratom

Ogljikovih hidratov telo ne porabi takoj, zato se shranijo kot maščoba. Če želite shujšati v samo 5 dneh, je nujno, da omejite ogljikove hidrate.

  • Manj ko zaužijete ogljikovih hidratov, manj maščobe se naloži in več maščobe lahko porabite.

Zmanjšajte kalorije

To je najpomembnejši korak k izgubi teže v kratkem času. Pol kilograma je enak 3500 kalorijam.

  • Torej, če vsak dan zmanjšate kalorije za 700, boste lahko izgubili 2 do 3 kilograme v 5 dneh samo z zmanjšanjem vnosa hrane.

Pred obrokom pojejte kos sadja.

Pred zajtrkom, kosilom in večerjo pojejte banano ali jabolko. To vam bo pomagalo napolniti želodec, preden boste zaužili glavni del obroka, tako da boste pojedli manj.

Minute za dihanje 

Med počasnim vdihom štejte do 10, nato pa med počasnim štetjem do 10 izdihnite. Globoko dihanje vam pomaga shujšati zaradi dodanega kisika zaradi večjih vdihov. Več kisika kot vnesete v svoje telo, več maščobe pokurite zaradi oksidacije.

  • Nacionalni inštitut za zdravje pravi, da bo globoko dihanje 10 minut na dan znižalo vaš krvni tlak in vam pomagalo pri izgubi teže.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič