Najboljši prigrizki, ki potešijo lakoto med dieto

Najboljši prigrizki, ki potešijo lakoto med dieto (foto: Profimedia) Profimedia
27. 9. 2017

Če pogosto radi kaj prigriznete in se niti med dieto ne morete odreči hrani med obroki, obrnite to sebi v prid. Pripravite si zdrave prigrizke, s katerimi boste ohranili vitko linijo.

  • Paprika in »guacamole«

Rdeči, zeleni in rumeni papriki primešajte guacamole. Paprika je namreč polna antioksidantov, vsebuje tudi vitamina A in C. Prigrizek je vir energije in dobrih maščob, ki poteši lakoto med obroki.

  • Temna čokolada in mandlji

Tudi ko začnete paziti na kilograme, se boste slej ko prej spopadli z željami po sladkem. Ko se to zgodi, posezite po majhni količini temne čokolade z veliko pestjo mandljev. Kakav bo potešil željo po nezdravi hrani, dobre maščobe pa vas bodo nasitile.

  • Oreščki in nektarine

Pistacije, orehi, mandlji in indijski oreščki vsebujejo omega-3 maščobne kisline ter vlaknine. Ko jih združite z nektarinami, je pred vami okusen paket hranljivih stvari, ki jih telo potrebuje.

  • Humus s surovo zelenjavo

Če si ga radi privoščite, mu dodajte še najljubšo surovo zelenjavo in brez slabe vesti prigriznite kadarkoli vam kruli v želodcu. Svoji dieti tako zagotovo ne boste škodovali.

  • Grški jogurt z jagodičjem

Odličen nadomestek sladoleda. Grški jogurt brez maščob napolnite z malinami, borovnicami, jagodami in drugimi sadeži, ki jih obožujete. Če jih naberete na svojem vrtu, pridobite še nekaj dodatnih zdravih točk.

  • Trdo kuhana jajca in jagode

Beljakovine in antioksidanti so primeren prigrizek, ki si ga privoščite za zajtrk ali večerjo. Če vas želja po prigrizkih napade kar tako, si jajca lahko skuhate vnaprej in jih pripravite za poznejšo malico.

  • Jabolko in sir

Vlaknine v jabolku vam bodo dlje časa dajale občutek sitosti in pomagale zmanjšati holesterol. Skupaj s sirom so priročna malica za na pot.

Preberite tudi: