Mikrobiolog opozarja: teh jedi, ki so na voljo pri samopostrežnem hotelskem zajtrku, se izogibajte v širokem loku

26. 3. 2024
Deli
Živila, kot so palačinke, kosmiči in umešana jajca, vas lahko presenetijo in naj ne bi bili okusni, ker se pogrevajo čez dan. (foto: Profimedia)
Profimedia

Samopostrežni zajtrki v hotelih so zagotovo vabljivi. Zdaj pa je strokovnjak izdal nasvet, ki ga redko slišite - nekaterim živilom se izogibajte za vsako ceno.

Spletna stran Mashed se je pogovarjala z mikrobiologom Jayem Tetrom, ki je namignil, da bi bili obiskovalci hotelov lahko izpostavljeni tveganju zastrupitve s hrano, če bi uživali določene izdelke.

Preberite še:

Jedi, kot so palačinke, kosmiči in umešana jajca, vas lahko presenetijo in naj ne bi bili okusni, ker se pogrevajo čez dan. Toda na seznamu je ena stvar, za katero Jay svetuje, da se ji popolnoma izognete: začimbe.

"Če so odprte in so tam žlice in podobne stvari, obstaja velika verjetnost, da bodo ljudje vanje vtikali prste. In vemo, kako 'dobro' si ljudje umivajo roke. Obstajala bo možnost za okužbo."

To ni prvič, da so bili ljudje opozorjeni na hotelske ugodnosti. V viralnem TikToku, ki je pritegnil pozornost več kot milijona ljudi, je ženska ljudem rekla, naj se izogibajo šamponu, balzamu in vodi za telo.

"Tu je vaš namig. Teh nikoli ne uporabljajte," je rekla. "Zakaj? Ker niso varni."
Ženska je odvila pokrove steklenic polne velikosti in TikTokerjem pokazala, kako preprosto lahko gostje dodajo svoje snovi.

"V te lahko dajo barvo za lase, belilo, karkoli. Teh nikoli ne uporabljajte," je ponovila. "Na potovanjih vedno prinesem svojega," je nadaljevala. "Če ne prinesete svojega, vedno pokličite na recepcijo in prosite za nov komplet."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ